Ce inseamna XD? Nu e asa greu

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna XD? Nu e asa greu, stati linistiti. Aceste 2 litere nu semnifica niciun soi de abreviere, asa cum se intampla in cazul multor altor cuvinte pe care le-am abordat in articolele noastre din sectiunea de limba romana. E vorba despre un fel de emoji, adica ceva ce folosim ca sa aratam o emotie celui/celei cu care discutam in scris. Insa, la ce se refera, mai exact? Haideti sa aflam si noi din randurile urmatoare, stimatii nostri cititori.

bookzone.ro

Pe vremea Yahoo Messenger-ului

In vremuri imemoriale, cand Messenger-ul de la Facebook, WhatsApp-ul, Discordul, Signalul si alte servicii de mesagerie din acestea nu erau nici macar in faza de concepere, exista un singur loc in care puteai sa discuti cu prieteni, rude, vecini si asa mai departe: Yahoo! Messenger! Daca aveti undeva sub 16 ani, posibil sa nu stiti despre ce vorbim noi aici. Daca aveti mai mult, atunci posibil sa va fi activat niste amintiri. Cert este ca acum niste ani, in Romania si in alte locuri, nu prea aveai unde altundeva sa vorbesti in scris, decat pe Yahoo! Messenger.

Si aici, ca sa pui un emoji din acela simpatic cu ras, cu zambet sau cu orice altceva, aveai 2 optiuni: fie te duceai cu cursorul la butonul lor, il apasai si apoi alegeai din lista ce voiai sa pui, fie invatai ce trebuie sa tastezi, astfel incat, dupa ce apesi pe enter, sa apara emoji-ul dorit. De exemplu, pentru o fata cu un zambet simplu, trebuia sa bagi :-). Daca voiai ca emoji-ul de pe Yahoo! Messenger sa rada, mai bagati o paranteza si aia era. Daca totusi nu voiati sa puneti asa, puteati alege sa tastati XD si era fix acelasi lucru, sa stiti.Si gata si paranteza aceasta putin cam lunga. A fost nevoie de ea, ca sa intelegeti.

bookzone.ro

Ce inseamna XD?

ce inseamna XD
ce inseamna XD

Bun, haideti sa vedem si ce inseamna XD-ul acesta. Va mai aduceti voi aminte articolul nostru despre ce inseamna XOXO? In el, v-am spus ca X-ul acela semnifica 2 ochi inchisi, iar O-ul gura, ca practic XOXO in text la asta se refera, la un pupic. Ei bine, la XD, X-ul tot ochi inchisi inseamna. Iar D-ul e tot o gura deschisa, doar ca din cauza unui ras prea puternic. Cu alte cuvinte, cand tastezi „XD”, inseamna ca te amuza foarte tare ceea ce tocmai ai citit. Poate iti spune vreun prieten o gluma sau altceva. Si in loc sa spui „Haha, ce amuzant”, poti pune direct un XD si ai rezolvat situatia. Daca va intoarceti capul spre stanga si va folositi putin imaginatia, puteti vedea o fata umana cu ochii inchisi, razand. Cam asta vrea sa semnfifice acest XD.

Asa se intampla astazi, in era vitezei. Trebuie sa invatam sa ne exprimam sentimentele cat mai scurt cu putinta (cel putin cand vine vorba de text). Altfel, riscam ca cei cu care vorbim sa nu aiba timpul sau cheful necesar sa citeasca pana la capat ce vrem sa spunem, de fapt. De aceea au aparut fel de fel de abrevieri, despre care noi am decis sa vorbim intr-un soi de serie, pe care o gasiti aici pe site. Si nu uitati ca ne putem auzi si pe Facebook.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!