Mai citeste cineva poezie in ziua de azi?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Mai citeste cineva poezie in ziua de azi? Ma intreb foarte serios. Nu prea am vazut sa se vorbeasca prin cercurile pe unde ma mai invart eu si de poezie. Cand vine vorba de citit, cei mai multi spun de cartile de dezvoltare personala, dupa altii de beletristica si cam atat. Dar de poezie parca nu spune nimeni. Chiar asa, este o parte a literaturii uitata in secolul vitezei sau doar mi se pare? Am intrat pe libraria online de unde imi mai iau carti de obicei acum, inainte sa scriu articolul. Si surprinzator, n-am vazut sa fie vreo carte de poezie in vreun top literar…Aproape ca nici n-am gasit din prima sectiunea de poezie. Haideti sa discutam putin despre acest aspect.

bookzone.ro

Mai citeste cineva poezie in ziua de azi?

Mai citeste cineva poezie in ziua de azi
Mai citeste cineva poezie in ziua de azi

Stateam de vorba cu niste prieteni zilele trecute despre ce au mai facut. I-am intrebat si la ce seriale si filme s-au mai uitat si, evident, ce au mai citit. Dupa ce mi-au zis ei ca s-au uitat la niste seriale de pe Disney Plus din alea tipic Marvel, am trecut si la partea literara. Mi-a zis unul de ei ca s-a apucat sa citeasca acea carte a lui Nutu Camataru. Am ras copios. Dupa, altul mi-a zis ca s-a apucat de cartea lui Mihai Morar. Si tot asa. In principiu, imi spuneau de titluri noi, mai ales ale vedetelor si ale persoanelor cunoscute din Romania. Pentru ca sunt cele mai facil de gasit, dar si de inteles…

Si atunci mi s-a aprins beculetul ca, de cateva intalniri incoace, cam asa sta treaba. Dar nu asta ar fi problema. In principiu, ar fi faptul ca n-am mai auzit o recomandare de carte de poezie de la cineva de foarte mult timp, din pacate. De aici si intrebarea: „Mai citeste cineva poezie in ziua de azi?”, din titlu.

bookzone.ro

Aveti recomandari de poezie sau nu prea?

Si voiam sa va intreb si pe voi, cei ce ati ajuns la acest articol, daca ati mai citit poezii in ultimul timp. Si mai ales, daca ati gasit si niste poeti romani contemporani sau niste poete romance contemporane, care sa va ajunga la suflet cu poeziile lor. Si daca da si aveti niste recomandari, le-as astepta cu placere.

Am mai auzit de vreo 2 ori parca de niste prieteni care au cititi cateva poezii de pe niste pagini de IG. Dar nu stiu, cel putin in cazul meu, daca nu e pe hartie, parca nu se produce acel click. Si nu imi place… Ne auzim si pe pagina de Facebook, daca aveti recomandari, dragilor. Poate ne apucam sa luam si niste interviuri de la niste poeti romani, aici, pe site, sa vedem cam cum e situatia cu poezia in Romania.

1 thought on “Mai citeste cineva poezie in ziua de azi?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!