Viata de apoi a poetului de Andrei Craciun – Rezumat

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Viata de apoi a poetului de Andrei Craciun este o adevata opera literara dedicata tuturor celor care au fost, sunt sau vor fi poeti. Intr-o lume in viteza, in care nimeni nu mai pare sa aiba timp sa citeasca versuri si mai ales sa le inteleaga, apare aceasta carte, care explica o anumita parte din tumultoasa viata de artist. In randurile urmatoare vom discuta putin despre subiectul cartii. Acestea fiind spuse, permiteti-ne sa incepem. A, si totusi, inca ceva: cartea puteti sa o luati deja la un pret foarte bun, in opinia noastra, de pe Carturesti, de pe Elefant sau de pe Libris.

bookzone.ro

Viata de apoi a poetului de Andrei Craciun – Rezumat

Viata de apoi a poetului de Andrei Craciun
Viata de apoi a poetului de Andrei Craciun

Cand esti poet, viata pare a fi un lung sir de experiente care se pot transforma in versuri. Spre deosebire de un scriitor, un om care insiruie cuvintele pentru a capata sens, poetul nu trebuie sa aiba repere. Poate sa scrie si poezie cu rima alba, sentimente pure, care nu trebuie sa respecte norme. Desigur, daca vrea sa fie un poet in adevaratul sens al cuvantului, ar fi ideal sa existe si niste rime acolo, printre randuri. Dar bine, asta e o opinie personala a mea, a celui care scrie acest rezumat al cartii Viata de apoi a poetului de Andrei Craciun.

In carte e vorba despre un Alexandru. Mi se pare asa banal si totusi atat de monumental acest prenume. De ce? Pai, e atat de des intalnit si sunt de parere ca domnul Craciun nu l-a ales la intamplare. S-a gandit la toti poetii anonimi, care par sa se asemene intre ei si care unii mor chiar inainte de a se naste. Adica nu ajung sa publice din diverse considerente. Cel din carte a apucat sa publice, insa nu va asteptati sa gasiti si niste poezii propriu-zise. Andrei Craciun e de parere ca o carte despre un poet nu trebuie sa le contina neaparat. Si sunt de acord, desi la inceput am ridicat putin din spranceana. O carte de poezii da, e evident ca trebuie sa le aiba. Dar o carte despre cel ce scrie poeziile nu trebuie neaparat sa le si expuna.

bookzone.ro

20 de femei din viata poetului Alexandru

Ca orice alt barbat neinteles, Alexandru a reusit de-a lungul vietii sale sa adune in palmaresul personal o suita de femei care l-au intrigat. Stim cu totii ca un barbat misterios e intotdeauna mai dorit decat unul care pare sa aiba totul la vedere. Iar Alexandru a parut fix unul din prima categorie. Asa ca in roman vom vedea cum 20 de femei distincte discuta despre el. Si probabil ca va intrebati: „pai si el unde e?”. Nu mai e. A murit, iar ele incep sa discute despre ce au patimit cu el. Fiecare in parte are o poveste cu Alexandru, diferita de celelalte.

Si totusi, sa fi fost vreuna din ele vinovata de disparitia subita a lui Alexandru? Trebuie sa citim cartea lui Andrei Craciun ca sa ne dam seama. Despre ea, ce sa va spunem? Intriganta si care te pune pe ganduri. La final, portrerul care va reiesi din cele 20 de povestiri va fi unu cu adevarat surprinzator. Pe Andrei il gasiti pe profilul lui de Facebook, daca vreti sa vedeti ce mai scrie.

1 thought on “Viata de apoi a poetului de Andrei Craciun – Rezumat

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!