Raymond Reddington a murit
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Raymond Reddington a murit, din pacate. Personajul care ne-a fascinat inca din primul episod al serialului The Blacklist, aparut in 2013 se pare ca nu mai este. O alegere am putea spune noi destul de aiurea, despre care vom discuta totusi in scurtul nostru articol de astazi.

bookzone.ro

Cel mai mare infractor din lume

Inca de cand a inceput serialul Lista Neagra, Raymond Reddington ne-a fost prezentat ca fiind cel mai mare infractor din lume. Desigur, in universul productiei. Un om care a stiut sa se faca nevazut de fiecare data si sa isi ascunda urmele, astfel incat nimeni sa nu ii poata aduce niciodata vreo dovada ca ar fi fost intr-un anumit loc si ar fi facut cine stie ce fapta.

Dupa 10 sezoane, cand am sperat nu doar sa avem nu doar niste raspunsuri mult asteptate, dar si un final satisfacator, am primit fix… opusul. Din toate punctele de vedere. In ultimul episod din The BlackList nu am aflat mai nimic. Nu ni s-a spus cine este Raymond Reddington, asa cum ne-am fi asteptat. Niciun hint subtil, niciun indiciu mai la vedere sau mai ascuns, nimic… Asa ca multi dintre telespectatori au ramas cu ideea aceea ca Reddington este pana la urma Katarina Rostova, mama lui Lizzie Keen.

bookzone.ro

Raymond Reddington a murit

Asta ca asta, sa zicem. Am fi fost dornici sa acceptam faptul ca nu ii vom afla niciodata identitatea exacta. Dar un alt lucru care s-a intamplat in ultimul episod ne-a ridicat tensiunea atat de mult, incat ne venea sa luam un Aspacardin, sa ne linistim. Faptul ca producatorii au ales sa il faca pe Reddington sa moara ni s-a parut pur si simplu de prost gust. Desigur, este doar o parere subiectiva. Insa, cum sa faci asa ceva? Dintre toate scenariile posibile, sa il alegi fix pe acesta pe care stiai ca fanii il vor uri.

Reddington a scapat din atatea situatii ce parea fara de scapare. Si totusi sa nu scape de un taur? Un infractor care a facut atatea sa sfarseasca intr-un stil asa, ca un oarecare? Nu stim, dar noua nu ne-a placut sub nicio forma ultimul episod din Lista Neagra, tocmai pentru ca Reddington s-a dus. Dupa cum v-am spus si mai sus, am fi putut accepta ca n-o sa aflam niciodata cine este. Insa nu putem accepta faptul ca l-au distrus… Ar fi putut foarte bine sa il lase sa plece, sa fie un final deschis. Iar in ultimele scene sa il vedem pe Raymond cu un cocktail in mana sau ceva, pe o plaja pustie. Eventual, savurandu-si singuratatea. Dar nu, a trebuit sa il vedem invins de un animal. Voi ce parere aveti de sfarsitul serialului The Blacklist? V-a placut?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!