Fara prenume din mai mult de 3 cuvinte incepand cu luna mai

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Fara prenume din mai mult de 3 cuvinte incepand cu luna mai, aceasta parte sa fie noua directiva a Ministerului Afacerilor Interne. Romanii nu le vor mai putea pune copiilor mai mult de 3 prenume diferite. Vestea ii va supara pe multi parinti ,desigur. Haideti sa aflam mai multe din randurile urmatoare.

bookzone.ro

Fara prenume din mai mult de 3 cuvinte incepand cu luna mai

Din seria legilor care starnesc sute de mii de reactii la simpla lor postare pe retelele de socializare, se afla si aceasta, despre care vorbim astazi. Ea a intrat in vigoare din data de 2 mai 2022, iar postarea Ministerului Afacerilor Interne, in care se aducea aminte si de ea, a starnit un val de reactii. Sa o luam cu inceputul…

Pe data de 4 mai, pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, a aparut postarea aceasta. In ea, se spune faptul ca din 2 mai, prenumele oricarui copil nascut in Romania nu va mai putea avea mai mult de 3 cuvinte. Intai de toate…unii spun ca e putin aiurea sa publici pe 4, despre un lucru ce incepe pe 2, adica la doua zile distanta. Apoi, vine informarea in sine, ca nu mai ai voie sa pui multe prenume la copiii tai. Ganditi-va ce dispute o sa fie acum in familiile din Romania, din cauza acestei noi legi.

bookzone.ro

Fara prenume din mai mult de 3 cuvinte incepand cu luna mai
Fara prenume din mai mult de 3 cuvinte incepand cu luna mai

Ii punem prenumele tau sau pe ala la care m-am gandit eu?

Cand vine vorba de alegerea numelui unui copil, e cu sedinte de familie, cu cearta si cu alte lucruri. Se simte presiunea faptului ca ce se alege, va fi ceea ce va purta copilul intreaga lui viata. Desgur, exista posibilitatea ca, pe parcursul vietii, o persoana sa isi schimbe numele. Insa, stim cu totii deja ca va trebui sa stea la cozi respectiva persoana. Apoi, sa treaca prin multe si unii renunte la idee in secunda doi.

Despre ce prenume va purta copilul discuta parintii cu nasii destul de mult timp. In unele cazuri, e simplu: mama si tata aleg numele. Ei sunt singurii care decid. Iau Internetul la puricat si cauta top 10 nume romanesti pentru baieti si top 10 nume romanesti pentru fete si isi aleg de acolo. Desigur, daca vor sa fie niste nume deosebite, sapa si mai adanc si incep sa se uite la semnificatia numelui.

Cand vine nasu in discutie…

Dar daca vine nasu la parinti si le spune ceva amuzant. Ceva gen „Daca tot sunt eu nasu vostru, nu ar fi frumos sa ii puneti si prenumele meu? Mitica e tare frumos si sigur o sa vina fetele dupa el.” (desigur, e doar un exemplu, nu ne sariti in cap). Sau si nasa poate sa vina, in cazul in care este vorba despre o fetita si poate face fix acelasi lucru.

Sa nu mai vorbim de cazurile in care si bunicii vor ca unul din prenumele lor sa fie purtat si de nepoti. Si parintii copilasului nu au cum sa spuna nu asa, pe fata. Doar e vorba de o dorinta a parintilor lor, nu? Si uitati asa, se isca diverse dispute in unele familii. Va dati seama ce o sa fie de aici inainte, cand in final, vor trebui sa fie maxim 3 prenume, niciunul in plus. Ramane de vazut…Un lucru e cert, daca viitorii parinti au o fetita si vor sa ii puna prenumele Ana Maria. Aveti grija la formele de dativ si de genitiv.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!