Elefant iese de pe 2Performant
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Elefant iese de pe 2Performant. E o veste la care nu prea ne asteptam…Acest advertiser a fost, cel putin din cate stiu eu, unul din primele de pe platforma ce candva se numea 2Parale. Iar acum, am primit socantul anunt ca, in curand, afiliatii nu vor mai putea promova Elefant, pentru ca magazinul online va iesi definitiv din platforma. Pana sa apuc sa public eu articolul acesta, a scris si Radu Dumitru despre subiect, insa mult mai pe larg decat as putea eu s-o fac.

bookzone.ro

Elefant iese de pe 2Performant

Istoria 2Parale e stiuta deja de multi. Alaturi de ProfitShare, au fost primele platforme de marketing afiliat din Romania. Pe langa advertiserii comuni, existau si advertiseri exclusivi, asa cum este Emag pentru Profitshare. Nu stiu sa va spun daca asa a fost cazul, dar pentru mine, Elefant, alaturi de altii, chiar a fost un advertiser exclusiv pentru 2Parale. Adica eu unul ma gandeam ca, pe categoria de carti, Elefant e numarul 1. Asa ca atunci cand mi-am facut cont, am inceput sa promovez pe cat pot magazinul online cu elefantul verde pe post de logo.

Timpul a trecut si am descoperit si Libris, dar si alte librarii online excelente. In orice caz, eu sunt un nimeni in ce priveste afilierea. N-o pot numi sursa de venit. Poate doar asa, niste bani de seminte. Dar ma gandesc la romanii care traiesc din afiliere…Sigur sunt multi printre ei care promoveaza si Elefant, fiind unul dintre cei mai vechi advertiseri din platforma. Cu siguranta ca vorbim aici ca de un soi de…concediere? Pentru ca practic, banii aceia siguri pe care reuseau sa ii faca luna de luna prin comisioanele generate pe Elefant, nu vor mai fi.

bookzone.ro

Uneori, brandul conteaza

Ati putea unii din voi sa spuneti ca”Ce mare lucru? Nu mai sunt si alte librarii unde sa isi mute link-urile?”. Ba da, aveti perfecta dreptate. Doar ca, stim cu totii ca brandul conteaza. Cu alte cuvinte, uneori luam produse de la un brand, doar pentru ca il stim si ne place. Iar Elefant si-a construit o reputatie online in acesti ani, nu avem ce sa spunem. De aceea, lumea cand vedea link de Elefant, stia ca totul e in regula si nu avea retineri. Insa, daca vorbim de librarii online mai mici, care poate nu sunt cunoscuted de toti, cu siguranta va exista o reticenta.

E ca la treaba cu telefoanele iPhone si restul marcilor de telefoane. Sunt unele persoane care nu s-ar vedea niciodata cumparand alta marca, pentru ca s-au obisnuit cu brandul si sigla iPhone. Nu e chiar acelasi lucru, pentru ca Elefant era doar distribuitor de carte, nu existau produse proprii, insa ati inteles ideea. O scadere a veniturilor pentru cei care isi bagau traficul de carti exclusiv pe Elefant, sigur va fi…

Trebuie schimbate link-uril dupa ce Elefant iese de pe 2Performant

Nu stiu acum abordarea fiecarui afiliat in parte, evident, insa ma gandesc si la bataia de cap ce va urma incepand cu 12 septembrie, cand Elefant iese de pe 2Performant. Toate link-urile indreptate spre el vor trebui schimbate, ca altfel vor fi degeaba. Ganditi-va doar la cei care, habar n-am, aveau 1000 de link-uri spre Elefant, cata munca vor trebui sa bage sa le schimbe pe toate.

Si sa se asigure ulterior ca lucrurile functioneaza cum trebuie. Ca afiliat, poate cel mai urat lucru e sa stii ca ai fost in stare sa aduci pe cineva pana in punctul in care sa dea click pe un link de-al tau si sa afli dupa ca link-ul ala a expirat, pentru ca nu mai exista produsul in respectivul magazin sau din alte motive…Mi s-a intamplat si mie la articolul asta, dar si la altele… In orice caz, pacat. Elefant a fost probabil primul partener al multor afiliati 2performant. Si multi ar fi vrut sa continue. Insa, iata ca nu se mai poate, incepand cu data de 12 septembrie.

De ce a iesit Elefant de pe 2Performant?

Inainte de toate, trebuie sa va spun ca nu se stie sigur. Dar se zvoneste ca totul ar fi pornit de la o discutie transformata rapid in discuta, din cauza unor neintelegeri. Elefant se pare ca ar fi dorit sa micsoreze comisioanele pe care le ofera. Iar cei de la 2Performant nu ar fi fost de acord cu asa ceva.

Si asa, pe 12 august, intr-o zi de vineri, cand toti erau cu gandul la weekend, s-a intamplat. Afiliatii au fost anuntati ca, incepand cu 12 septembrie, Elefant nu se va mai numara Pana sa apuc sa public eu articolul acesta, a scris si Radu Dumitru despre subiect, insa mult mai pe larg decat as putea eu s-o fac.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!