Pana la ce ora poti sa spui Buna Ziua si cand trebuie sa zici Buna seara?
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Pana la ce ora poti sa spui Buna Ziua si cand trebuie sa zici Buna seara? Sunt doua intrebari care la prima vedere, par destul de simple. Pana la urma, toti ar trebui sa stie, nu-i asa? Ei bine, stati linistiti: nu toti stiu ce trebuie. Unora doar li se pare ca variantele pe care le stiu ei sunt si cele adevarate. Noi ne-am numarat printre ei. De aceea ne-am si gandit sa scriem prezentul articol. Va vom explica mai multe pe parcursul sau. Acestea fiind zise, haideti sa vedem cum sta treaba, de fapt.

bookzone.ro

Pana la ce ora poti sa spui Buna Ziua si cand trebuie sa zici Buna seara?

Pana la ce ora poti sa spui Buna Ziua si cand trebuie sa zici Buna seara
Pana la ce ora poti sa spui Buna Ziua si cand trebuie sa zici Buna seara

Zilele trecute, stateam noi asa la o vorba intre prieteni. Si eram cu Alexandru, cel care mi-a povestit si cum sta treaba cu varcolacul de la brutarie. Lui ii place tare mult sa isi afiseze inteligenta si sa ne prinda pe picior gresit. Asa ca ne-a intrebat: „Stimabililot, ia ziceti-mi si mie…stiti pana la ce ora se spune Buna Dimineata?”. Noi, tantosi si putini uimiti, contrariati si chiar suparati ca ne-a pus o intrebare atat de simpla, i-am si raspuns. Toti in cor i-am zis „Pana la 12, si dupa se spune Buna Ziua.”, insa aveam sa aflam ca nu, nu e asa…

Alexandru s-a uitat la noi cu un ranjet pe fata si ne-a zis ca nu avem dreptate. Conform Codului Bunelor Maniere, se pare ca nu 12 este ora limita pana la care putem sa salutam cu Buna Dimineata. V-am vorbit mai multe despre acest aspect intr-un articol precedent, pe care va invitam sa il cititi. Si dupa ce am aflat acest lucru surprinzator, am inceput sa ne intrebam daca nu cumva or fi smecherii din astea si la Buna Ziua si Buna seara…Asa ca ne-am interesat si astazi va putem spune cu siguranta care e treaba. In principiu, e destul de simpla, stati linistiti.

bookzone.ro

Pana cand se spune Buna Ziua?

Daca ati citit articolul de care va ziceam mai sus, ati aflat probabil ca se spune Buna Dimineata doar pana la ora 11. Practic, dupa trebuie sa incepem sa zicem „Buna ziua!” oricui ne vedem. Pana aici, lucrurile sunt cat se poate de clare. Insa, vine intrebarea: pana la cat se spune Buna ziua? Ei bine, putem sa stam linistiti. Nu exista o ora anume. Da, da, ati citit bine. Nu trebuie sa stam cu frica si sa ne uitam tot timpul la ceasurile de la mana sau la cele de pe telefon.

Pai atunci, cum facem? Ei bine, e un soi de regula nescrisa aici. Putem spune Buna ziua pana cand afara se insereaza. Cand deja s-a inserat afara si vedem ca nu mai e atmosfera aceea agitata, de plina zi, putem spune linistiti „Buna seara!”, cand ne vedem cu niste cunoscuti. Si o putem tine asa, pana la ora 12, cand, teoretic, se termina ziua si deja putem sa o luam de la capat si sa spunem „Buna dimineata!” si sa bem o cafea buna. Evident, vara, cand stim cu totii ca se insereaza tarziu, va dura ceva pana vom trece la faza de „Buna seara!”, pe cand toamna, aceasta va veni mult, mult mai devreme. Si cu aceasta informatie, incheiem si noi prezentul articol. Daca vi s-a parut util, nu uitati ca il puteti distribui pe retelele de socializare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!