Ce inseamna haladit?

vivacredit.ro

vegis.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna haladit? Iesind pe strada si stand printre tot felul de oameni, am observat ca acest cuvant se foloseste din ce in ce mai des, de tot felul de oameni apartinand diferitelor paturi sociale. Asa ca, desi poate unii au chicotit putin cand au citit titlul acestui articol, noi am considerat ca e necesar si ca trebuie pana la urma sa-l scriem. Termenul Face parte din limbajul urban contemporan, asa ca e nevoie si de o scurta lamurire asupra semnificatiei sale. Acestea fiind spuse, haideti sa aflam care e treaba.

Ce inseamna haladit?

ce inseamna haladit
ce inseamna haladit

Cuvantul haladit poate sa aiba multe definitii. Toate pozitive. De exemplu, haladit inseamna frumos. Cand ii spui cuiva”Ce te-ai haladit, de cand nu te-am mai vazut.” practic ii spui „Ce frumos/frumoasa te-ai facut”. Insa, in acelasi timp, haladit nu trebuie sa se refere neaparat la augumentarea trasaturilor fizice.

edenboutique.ro/

Cu alte cuvinte, putem folosi cuvantul cu definitia de „smecher/a”. De exemplu, poate nu mai vezi o persoana foarte mult timp. Si cand te intalnesti din nou cu el/ea, il vezi total schimbat. Iti dai seama ca acum are alt stil vestimentar, ca vorbeste altfel. Si atunci, poti sa-i spui ca s-a haladit. Sau ca a evoluat, cu alte cuvinte.

edenboutique.ro/

Haladit la misto?

Unii sunt de parere ca, de fapt, cand ii spui cuiva ca s-a haladit, e o forma de misto. Adica nu ii zici sincer ca „Ba, te-ai smecherit, esti altfel, esti mai bine decat ultima data cand te-am vazut”. In schimb, il iei la misto, prin simplul fapt ca folosesti termenul „haladit”. Desigur, parerile sunt impartite. Intotdeauna vor exista voci cu pareri diferite.

Insa, daca ma intrebati pe mine, nu am vazut sa se foloseasca termenul pentru a lua la misto sau in deradere. Cand s-a utilizat, a fost pe bune. Dar na, acum fiecare cum intelege. Eu v-am explicat ce inseamna haladit din ce stiu. N-am fost zgarie-branza cu voi. :)) Adevarul e ca la cati termeni noi tot apar, ar cam trebui un loc unde sa fie toti centralizati. Un fel de dictionar urban roman sau ceva de genul. Insa, se pare ca nu s-a gandit nimeni sa-l faca. Ar prinde. Deja avem un dex online, asa ca am putea sa avem si un dex urban online, pana la urma. Daca nu se face, o sa mai incercam noi sa le dam de cap termenilor de genul, unul cate unul. Daca aveti unii si nu stiti ce inseamna, ne puteti spune in sectiunea de comentarii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!