Instagram vrea sa devina TikTok. Dar utilizatorii nu vor asta…

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Instagram vrea sa devina TikTok. Dar utilizatorii nu vor asta…Pe Internet deja exista disensiuni cu privire la schimbarile ce apar si vor aparea pe reteaua de socializare. Utilizatorii isi doresc sa ramana asa cum este in prezent, insa cei din spate vor sa o schimbe, sa o transforme in ceva ce nu ar trebui. Haideti sa aflam mai multe detalii din randurile ce urmeaza.

bookzone.ro

Instagram vrea sa devina TikTok. Dar utilizatorii nu vor asta…

Instagram vrea sa devina TikTok
Instagram vrea sa devina TikTok

Despre Instagram stim cu totii, deja. Este una din retelele de socializare ce a prins super bine peste tot in lume, inclusiv in Romania. Probabil ca multi dintre voi va intrebati acum „Pai ce, nu orice retea de socializare prinde bine peste tot in lume?”. Raspunsul e complex. De exemplu Twitter e popular in US. Dar in Romania, prea putini il folosesc. Si mai sunt si alte exemple, insa le pastram pentru un articol separat. Cert este ca Instagram a prins bine. Lumea a inteles ca este un loc foarte bun, unde sa isi poata impartasi pasiunea pentru fotografie. Asa ca va dati seama ca aceiasi (nu aceeasi) oameni au reactionat dur cand au auzit ca fix despre fotografie n-o sa prea mai fie Instagramul…

Conform Forbes, domnul Adam Mosseri, seful Instagram, a inteles ca lumea nu e multumita de aceasta noua schimbare. Dar o tot tine sus si tare ca reteaua de socializare se va schimba, pentru ca asa este mai bine. Despre ce schimbari e vorba? Pai, in principiu si pe scurt…Instagram a vazut cat succes are TikTok-ul si vrea sa fie ca el, doar ca sub un alt nume. Cam asa ar rezuma totul lumea care a auzit de schimbarile ce se vor introduse ceea ce se pregateste pentru IG.

bookzone.ro

Instagram va fi mai mult despre video si mai putin despre fotografie

Exact ca in subtitlu. Instagram va fi mai mult despre video si mai putin despre fotografie, din pacate. Domnul Mosseri a spus ca video-ul este „the next big thing”, asa ca trebuie introdus si pe Instagram. Stiti Reels-urile, nu? Sunt acele video-uri postate pe Instagram. Aparent, de aici inainte ele nu doar ca vor fi mai mult promovate de platforma, insa vor aparea chiar si in newsfeed. In prezent, un utilizator obisnuit are newsfeed-ul normal pe Instagram, unde poate vedea pozele prietenilor, influencerilor si tuturor persoanelor pe care le urmareste.

In acelasi timp, are si un alt newsfeed, special pentru Reels. Practic, daca vrea sa vada doar poze, sta pe newsfeed-ul principal, iar daca are chef de Reels, da la newsfeed-ul dedicat. In curand insa, nu va mai putea face aceste lucruri. Din ce intelegem, va fi un singur newsfeed si cu Reels si cu poze. Pana aici, parca nu suna asa rau. Insa, dupa cum v-am spus si mai devreme, Reels-urile vor fi mai promovate de Instagram si vor aparea mai des decat pozele. Practic, fotografiile vor ramane la stadiul de „lasa, ca sunt si ele acolo”, un fel de statut de tolerate, pe reteaua de socializare pe care pana in prezent, erau vedete.

O schimbare neinspirata

Noi, oamenii de rand, suntem de parere ca este o miscare cel putin neinspirata. Nu vrem sa avem un al 2-lea TikTok. E bine ca fiecare retea de socializare sa aiba particularitatile ei. Haideti sa o luam logic…de ce am vrea sa urmarim video-uri (sau Reels, ma rog) pe Instagram, cand deja avem tot ce vrem pe partea asta, cand intram in aplicatia TikTok? Deja si-a format un nume, un titlu TikTok-ul de „aplicatia aia cu video-uri scurte si random”. In acelasi timp, Instagram stie toata lumea ca e aplicatia cu poze.

La nivel business, intelegem cam ce se vrea. TikTok-ul e prea popular, iar cei de la Instagram vor o bucata mare din placina, daca ne intelegeti. Dar daca in toata aceasta incercare, isi pierd si bucata pe care o au in prezent, cea legata de poze? Nu stim ce sa spunem, dar cert e ca pana si influencerii cei mari, de genul surorilor Kardashian se opun ferm acestor schimbari… Si pe buna dreptate. Atat de intiparit in gandfurile noastre e faptul ca Instagram e aplicatia aia cu poze, incat s-a inventat si cuvantul instagramabil. Practic, lumea spune ca un loc e instagramabil, referindu-se la faptul ca ar iesi niste poze bune in el, bune de pus pe Instagram. Nu stim ce sa spunem. Faptul ca Instagram vrea sa devina TikTok este unul neinspirat. Si poate ca se vor gandi si ei si n-o sa mai faca aceste schimbari…

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!