Cat timp infloresc lamaii de Zoulfa Katouh Rezumat si Recenzie

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Cat timp infloresc lamaii de Zoulfa Katouh este una dintre cele mai discutate carti din ultima vreme. In orice cerc de persoane care citesc, de la cititorii de ocazie, pana la cei avizi, cartea lui Zoulfa Katouh se pare ca apare in discutii si face valva. Despre ea vom discuta si noi pe scurt in randurile urmatoare.

bookzone.ro

Si totusi, vrem sa va dam si un pont. Daca tot ati ajuns aici la noi, vrem sa va spunem ca puteti sa va cumparati cartea chiar acum, la pret bun, din aceasta librarie online. Livrarea se face rapid. Puteti sa optati si pentru transportul normal, prin curier, cat si pentru transportul prin Easybox. Revenind insa…

Cat timp infloresc lamaii de Zoulfa Katouh Rezumat si Recenzie

Cat timp infloresc lamaii de Zoulfa Katouh Rezumat si Recenzie
Cat timp infloresc lamaii de Zoulfa Katouh Rezumat si Recenzie

Autoarea ne spune ca aceasta carte a izvorat din durerea si din trairile sale. Le-a transformat pe acestea in cuvinte bine alese si le-a pus intr-o poveste superba, despre care se pare ca vorbeste toata lumea. Asadar, in cartea Cat timp infloresc lamaii de Zoulfa Kataouh se va si plange, dar se va si rade, pe alocuri. Se va si iubi. Protagonista este Salama, o tanara care nu are nici mai mult, nici mai putin de 18 ani. La varsta aceasta, totul ar trebui sa fie lipsit de griji. Abia a terminat liceul si s-a indreptat spre zona de farmacologie. Este o studenta buna si viseaza la ziua in care, cu ajutorul informatiilor pe care le invata, va putea sa ii ajute pe toti cei aflati in suferinta.

bookzone.ro

Doar ca destinul se pare ca are alte planuri pentru ea. Cand lumea se schimba in jurul ei din cauza unor tensiuni la nivel inalt, Salama vede cum tot ceea ce avea langa ea si tot ceea ce considera a fi indestructibil, dispare in doar cateva secunde. Familia ei disparre usor, usor, iar cu fiecare persoana draga pe care o pierde, Salama, simte ca se adanceste din ce in ce mai mult intr-o prapastie fara de iesire… Fratele ei Hamza urma sa devina tatic si va dati seama ce bucurie era la nivel de familie. Layla, cea mai buna prietena a Salamei, urma sa devina mamica… Insa ceea ce s-a intamplat la nivelul Siriei i-a luat sotul pentru totdeauna. A, apropo, am descoperit intre timp ca puteti gasi cartea aceasta la pret bun si in libraria asta online. E alta decat cea de care v-am spus mai sus.

Lipsa de personal

Deoarece nu exista personal care sa se poata ocupa asa cum trebuie de victime, Salama se trezeste pusa in fata faptului de a ajuta ea. Insa, va dati seama ca o studenta in primul an la Farmacologie nu are cum sa stie tot ce trebuie pentru a fi utila celor raniti. Chiar si asa, draga noastra incearca din rasputeri sa se faca utila. In acelasi timp, ea trebuie sa reziste si disperarii care s-a abatut peste sufletul ei. Nu mai are familie, nu mai are frate, nu mai are nimic. Tot ceea ce i-a mai ramas in tot acest haos este Layla, care urrmeaza sa nasca.

In aceste conditii, ele trebuie sa faca tot ce se poate pentru a putea scapa din infernul care s-a abatut asupra Siriei. Vor reusi? Evident, vom afla pas cu pas ce se intampla numai citind cartea Cat timp infloresc lamaii de Zoulfa Katouh. Multi lauda stilul narativ al autoarei, carre reuseste sa transmita foarte multe emotii pagina de pagina.

Ce inseamna sintagma „cat timp infloresc lamaii”?

Titlul cartii lui Zoulfa Katouh este pe cat de frumos, pe atat de misterior. La prima vedere, multi cititori nu inteleg care este legatura dintre lamai si un subiect atat de devastator ca cel al cartii despre care discutam astazi. Raspunsul este cat se poate de simplu. Stiti ce este speranta, nu-i asa? Se spune ca speranta moare ultima. Daca unui om ii iei speranta, atunci in cele mai multe cazuri poti spune ca ii iei totul.

Sintagma „cat timp infloresc lamaii” se refera la speranta. Cat timp acesti pomi vor arata lumii intregi frumusetea lor si cat timp vor mai oferi fructele lor atat de trebuincioase, atunci lucrurile nu pot fi altfel decat bine. Chiar daca acum este furtuna, trebuie sa rasara si Soarele pana la urma. Asta crede Salama, protagonista. Ni se pare asa frumos si poetic acest titlu. Si nici nu va mai spunem ca ne place tare mult felul in care arata cartea. Cormatica este foarte bine aleasa. Albastrul se imbina superb cu galbenul, iar ilustratia de pe coperta este superba.

Cand apare dragostea

De multe ori, credem ca avem unele principii, unele idei si unele perspective ce nu se pot schimba. Insa adesea, multe dintre ele dispar, atunci cand isi face simtita prezenta dragostea. Iar aceasta poate sa aparata atat la timpul potrivit, cat di in unele dintre cele mai nepotrivite momente.

Asa se face ca Salama ajunge sa se indragosteasca de un baiat pe nume Kenan. Teoretic, este poate printre ultimii baieti cu care ea ar trebui sa se vada, avand in vedere situatia in care se afla. Practic insa, ea ajunge sa nu mai poata fara el si de aici se va naste o dragoste super, super frumoasa, pe care cititorii o vor putea descoperi pas cu pas.

Cat timp infloresc lamaii de Zoulfa Katouh face parte din Biblioteca lui Morar

Cartea Cat Timp Infloresc Lamaii face parte dintr-un proiect care se numeste Biblioteca lui Morar. Il stiti pe Mihai Morar, nu? Inca de cand a lansat cartea in colaborare cu parintele Necula, acesta se pare ca a devenit un foarte bun prieten al editurii Bookzone. Iar acum iata ca au inceput si acest proiect, in care domnul Morar recomanda diverse carti care l-au atins si care i-au placut, pana la urma.

Si cu aceasta incheiem si noi aici articolul nostru de astazi. Vrem sa va intrebam: ce parere aveti de aceasta carte? Daca ati citit-o, va asteptam raspunsurile in sectiunea de comentarii. Suntem tare curiosi daca si voi sunteti de aceeasi parere, respectiv ca este una dintre cele mai bune carti din ultimul timp sau nu. Stim ca parerile sunt impartite si ca intotdeauna pot aparea altele.

1 thought on “Cat timp infloresc lamaii de Zoulfa Katouh Rezumat si Recenzie

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!