Din cer au cazut trei mere de Narine Abgarian – Rezumat

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Din cer au cazut trei mere de Narine Abgarian este o carte cu un titlu cel putin inedit, trebuie sa recunoastem. Dar ce se ascunde, de fapt, in spatele propozitiei? Vom afla din randurile ce urmeaza, unde vom vorbi pe scurt despre actiunea ce se regaseste intre pagini. Stim ca probabil ati auzit vorbindu-se mult in ultima perioada despre aceasta carte. Asa ca va spunem, intai de toate, ca o puteti gasi aici, pe Libris, la un pret foarte bun. Am zis sa va spunem la inceput, in cazul in care va grabiti si vrei neaparat sa o cumparati. Daca inca nu v-ati hotarat insa, haideti sa vedem care e treaba cu ea.

bookzone.ro

Din cer au cazut trei mere de Narine Abgarian – Rezumat

Sunt unele carti, care povestesc franturi din viata de zi cu zi. In ele, apar locuri din viata reala, pe care multi dintre noi le cunoastem. Altele, in schimb, aleg sa isi construiasca de la 0 totul, de la locatii si pana la personaje. Cartea Din cer au cazut trei mere de Narine Abgarian se incadreaza in cea de-a doua categorie. Autoarea reuseste sa creeze un univers superb si simplu, plin de paralele, dar si de invataminte ce se pot desprinde foarte usor. Iar daca ar fi sa ne luam dupa notele de pe Goodreads, se pare ca multora le-a placut acest univers.

Actiunea are loc intr-un loc relativ retras. Este vorba despre un sat pe nume Maran. Aici, armenii ce il locuiesc sunt niste oameni aparte carte asteapta si tot asteapta. Aici intervine si prima paralela cu noi, oamenii de rand. Cu totii asteptam. Vrem sa avem fericire, desi am avut parte probabil de multe clipe triste. Vrem sa fim fericiti, sa ne bucuram. Iar cand toate acestea nu se intrevad la orizont, speram si speram. Asa fac si locuitorii din satul Maran, gandit de autoarea Narine Abgarian. Acestia au fost greu incercati de-a lungul timpului, de razboaie si de alte evenimente ce le-au perturbat linistea…

bookzone.ro

Protagonista din cartea lui Narine Abgarian

Din cer au cazut trei mere de Narine Abgarian
Din cer au cazut trei mere de Narine Abgarian

Orice carte are nevoie de un protagonist sau de o protagonista. In cazul cartii despre care vorbim astazi, o avem pe Anatolia, o femeie puternica. Desi are varsta de 58 de ani, considerata de multi ca nu mai facand parte din tineretea omului, Anatolia este cea mai tanara din sat. Si cea alaturi de care vom porni in aceasta aventura plina de umor, de tandrete, dar si de lucruri care ne vor pune pe ganduri, fara doar si poate.

Nu va spunem exact cum se termina cartea Din cer au cazut trei mere, cu subiect si predicat. In schimb, va putem spune ca sfarsitul are speranta. Dupa cum a spus-o si autoarea, unul dintre cele mai importante lucruri in viata pentru un om e sa aiba speranta. Si asta a si vrut sa transmita prin cartea sa.

Ce inseamna titlul cartii lui Narine Abgarian?

Dupa cum v-am spus deja si din primele randuri ale prezentului articol, cartea Din cer au cazut trei mere de Narine Abgarian are un titlu inedit. Putea sa se numeasca simplu „Anatolia” sau „Maran”, dar nu. Autoarea nu a vrut un titlu atat de simplu, format din doar unu sau doua cuvinte. Asadar, la ce anume se refera acesta? Sa fie oare niste cuvinte puse la intamplare, doar ca sa atraga atentia? Nu, nici pe departe.

Intre paginile cartii (242 de pagini, ca sa fim exacti), veti gasi povesti diverse. Una din ele se refera la un soi de legenda populara. Conform acesteia, intr-o zi, din cer, au cazut trei mere. Ce au special acest fructe? Pai, fiecare ascunde un simbolism aparte, stati linistiti. Unul pentru persoana ce a vazut. Al 2-lea este pentru persoana care a povestit. Iar ultimul, dar nu cel din urma, pentru cel care nu s-a intrebat, a ascultat si, mai presus de toate, a crezut ca, in final, binele invinge. E o legenda tare simpatica, trebuie sa recunoasteti. Una peste alta, cartea lui Narine Abgarian este o lectura placuta. Va recomandam si cartea Saruturi si croissants.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!