Iernile Sufletului de Katherine May – Rezumat

vivacredit.ro

vegis.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Iernile Sufletului de Katherine May este o carte superba, care ne face sa stam pe ganduri si sa devenim introspecti, intr-o lume a superficialitatii, pe care o vedem cu totii in jurul nostru. Scrisa superb, cu invataminte frumoase, se dovedeste a fi o lectura placuta si utila. In randurile ce urmeaza, vom vorbi pe scurt despre ce puteti regasi intre paginile acesteia.

A, si pentru ca stim ca unii dintre voi sunteti pe graba, va putem spune doar atat: am gasit cartea la un pret bun, aici, pe Libris. Are o reducere frumusica, asa ca daca va place si vreti sa vi-o luati, poate ca ar fi o idee buna sa vi-o luati de aici. Revenind, haideti sa vedem cam despre ce ar fi vorba in ea.

edenboutique.ro/

Iernile Sufletului de Katherine May – Rezumat

Iernile Sufletului de Katherine May
Iernile Sufletului de Katherine May

 

Cartea Iernile Sufletului de Katherine May ne intampina, inca din titlu, cu o metafora frumoasa. Asemeni anotimpurilor din mediu exterior si sufletul nostru putem spune ca se confrunta de-a lungul vietii cu diverse anotimpuri. Avem copilaria, care este primavara, cu noi inceputuri, dar si cu frumuseti nenumarate, floricele, bucurie si altele asemenea. Apoi, urmeaza vara, care am spune noi ca ocupa o mare parte din viata omului.Temperaturile pe care le regasim in vara calendaristica se pot transpune in emotiile omului, care este pus sub presiune, dupa ce devine adolescent si apoi tanar, dupa care adult.

edenboutique.ro/

Totul este o fuga continua, fara pauze si fara ragaz. Temperatura este ridicata, la fel ca si stresul intalnit in fiecare zi. E si partea cea mai frumoasa din an, desigur. Insa, pana la urma, se ajunge si la toamna, perioada sfarsitului, unde cad frunzele, se disting iluziile de realitate si ne dam seama de multe lucruri. Iar in final, vine si iarna, ultimul anotimp, cand totul este rece, dur si neindurator, din pacate. In acelsi timp insa, este si o perioada buna pentru introspectii, intrucat nici nu ai altceva mai bun de facut.

Despre tihna si refugiu

Subtitlul cartii Iernile Sufletului este „Despre tihna si refugiu in perioade dificile”. Si, pe buna dreptate, caci multe din lucrurile le care le poti afla sunt ca un refugiu pentru sentimentele si emotiile pe care unii dintre noi le au. Iar in graba cu care abordam tot ce facem in viata de zi cu zi, e greu sa ne dam seama cu ele. Le dam la o parte, ne facem ca nu exista si timpul trece. Apoi, inevitabil, ajungem la o iarna a sufletului, de unde nu mai avem scapare. Tot ce am evitat vine si trebuie discutat. Doar ca…nu e musai sa ne gandim la iarna sufletului ca la un sfarsit anost, pana la urma.

Introspectia se poate dovedi utila pentru noi, oamenii. Si sa va mai spunem ceva: dupa iarna, mai urmeaza si primavara. Asadar, iarna sufletului nu este neaparat si un sfarsit total, ci poate doar unul temporar, daca putem s-o spunem si asa. DUpa aceea, poate urma o primavara mai frumoasa decat inainte si plina de bucurii nespuse. Depinde de perspectiva fiecaruia. Caci, pana la urma, totul se intampla in interiorul nostru. Si de aici porneste totul, dupa cum vom putea afla si noi citind cartea Iernile Sufletului de Katherine May.

Experiente ce ne schimba

Daca iarna normala, pe care o stim cu totii, vine intr-un ritm ciclic, nealterat, la om e cu totul si cu totul altfel. De exemplu, daca sa spunem ca suntem in luna iunie, nimeni, niciodata nu ar astepta zapada, ci caldura. Dar cand vine vorba de suflet, nimic nu este iposibil. Iarna lui poate sa vina oricand. Nu e nevoie decat de vreo durere sau de vreun necaz. Si cand vine, poate sa ramana mult timp dupa aceea. Autoarea ne spune ca si ea a trecut prin astfel de stari si prin multe ierni ale sufletului sau, dupa ce sotul ei s-a imbolnavit.

Necazurile s-au tinut lant de ea in acea perioada si a trebuit sa isi schimbe viata radical. Pe langa faptul ca mare parte din atentia ai trebuia acum sa fie focusata asupra sotului, ea nici nu a mai putut sa isi mentina viata profesionala. Cariera ei s-a schimbat, caci a trebuit sa renunte pana si la locul de munca. Ajunsese sa i se pare epuizant si nu a mai suportat gandul sa se duca in fiecare zi si sa suporte. Assa ca a spus stop. Si a inceput sa isi schimbe radical perceptiile. A inteles ca totul incepe din interior. Atata timp cat in noi este haos, afara, in exterior, poate sa fie soare si frumos. Nu ne va ajuta.

Prin mai multe domenii

Pentru a putea fi pe intelesul tuturor si pentru ca ideile enumerate in cadrul cartii Iernile Sufletului de Katherine May, autoarea s-a gandit sa ofere exemple din domenii diverse. Ne referim aici la vocabular din literatura, dar si la exemple concrete din domeniul biologiei. Caci, pana la urma, ideea de baza a prezentei carti tine de puterea naturii si ciclul anotimpurilor.

Tonul autoarei este unul intim, semn ca isi considera cititorii asemeni unor prieteni dragi cu care discuta niste probleme nu usoare. Iar lectura nu trebuie sa fie una grabita, una care sa se termine foarte repede. Sunt unele carti pe care pur si simplu nu le poti lasa din mana. Atat de bune sunt si atat de mult vrei sa afli ce face personajul X sau cum scapa din cine stie ce probleme. Ei bine, in cazul acestei carti a lui Katherine May, lucrurile sunt diferite. Desi nu este o carte mare, ca numar de pagini, este una uriasa din punct de vedere al ideilor pe care le propune. Iar acest fapt simplu face cartea sa fie una pe care e indicat sa o savurati, sa cititi doar cateva pagini la o singura sesiune de citit.

Concluzii despre Iernile Sufletului de Katherine May

Lectura e usoara, placuta si utila. Stilul doamnei May este unul de-a dreptul poetic. Stie in ce fel sa se adreseze, ce cuvinte sa utilizeze, astfel cat sa transforme totul intr-o adevarata experienta. Sunt multe puncte asupra carora ar fi bine sa ne focusam. Amintim nevoia de refugiu temporar, de odihna, pentru ca mai apoi sa putem reveni in forta.

Noi va recomandam aceasta carte. Ni se pare a fi tare utila pentru vremurile acestea tulburi pe care le traversam. Totul porneste de la noi, asa ca, inainte de toate, trebuie sa ne gasim pacea interioara. Ne puteti spune daca v-a placut si pe pagina noastra de Facebook, sa stiti. A, si sa stiti ca daca va pasioneaza domeniul acesta, va putem recomanda si cartea Ingrediente care ne fac viata mai frumoasa. Contine tot felul de lucruri utile.

 

 

1 thought on “Iernile Sufletului de Katherine May – Rezumat

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!