Povestea Ta a Inceput Demult de Mark Wolynn Recenzie

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Povestea Ta a Inceput Demult de Mark Wolynn este una din acele carti pe care pote ca unii dintre noi le descopera din greseala, atunci cand simt ca viata lor nu e ce trebuie si ca nu mai pot sa continue in pielea lor. De ce spunem acest lucru? Ei bine, informatiile din carte sunt mai mult decat simple cuvinte asternute pe hartie. Nu vorbim de un volum de beletristica neaparat, care sa ne faca sa uitam de noi si sa ne concentram pe peripetiile diverselo personaje. Cartea este pentru fiecare cititor in parte, cu idei pretioase. Daca vreti deja sa vi-o achizitionati, sa stiti ca o puteti face deja la pret bun de pe acest site. Acestea fiind spuse, haideti sa vedem despre ce ar fi vorba.

bookzone.ro

Povestea Ta a Inceput Demult de Mark Wolynn – Recenzie

Povestea Ta a Inceput Demult de Mark Wolynn
Povestea Ta a Inceput Demult de Mark Wolynn

Stiti senzatiile acelea cand parca va simtiti rau si nu stiti de unde? De karma ati auzit? Dar de datoriile karmice? Se spune ca pentru pacatele parintilor trebuie sa plateasca din pacate copiii acestora. Asa se face ca unele trasaturi de caracter nu foarte bune sau diverse probleme de sanatate se transmit si la urmasi. Si pe langa toate aceste lucruri, avem uneori anexietati inexplicabile, fobii venite de nicaieri si nu putem sa le intelegem. In realitate, multi dintre noi suntem niste oglinzi ale parintilor, cu care am crescut atatia ani. Iar multi, poate voluntar, poate involuntar, ne-au insuflat anumite limite, frici si obsesii, pe care noi nu le-am simtit decat mult timp dupa aceea.

Cartea Povestea Ta A Inceput Demult de Mark Wolynn ne vorbeste chiar de adevarate traume transmise din generatie in generatie, pe care trebuie sa le stopam, daca vrem sa duce o viata cu adevarat libera. Ni se dau si cateva exemple practice, menite sa ne arate ca oricat de mult ne-am feri, oricat de mult am incerca, pana nu ne dam seama ca avem aceste traue din trecut si pana nu le rezolvam, nu ne va putea fi bine.

bookzone.ro

De exemplu, un om precaut, care mult timp a reusit sa adune bani si sa isi faca o situatie bune, ajunge sa ia niste decizii financiare nu foarte bune si pierde tot. Ce nu stie el e ca tatal sau a jucat la pariuri toata viata, avand in sange dorinta aceasta de imbogatire. Ne putem pune orice armura vrem. Pana nu rezolvam, traumele din trecut ne pot urmari si ne pot afecta. Acestea se numesc simplu: traume transgenerationale.

Sunt eu cel originale sau doar o umbra?

Se spune adesea ca omul incepe de la 0 si, pe parcursul vietii sale, aduna trairi, experiente, informatii, care il transforma in cea mai buna versiune a lui. Partial adevarat. Prima parte are nevie totusi si de o rectificare. Nu pornim intotdeauna de la 0. Uneori, dupa cum am spus-o deja de cateva ori in prezenta recenzie, preluam aproape imperceptibil anumite trasaturi sau traume transgenerationale, care ne vor creiona putin parcursul. Poate nu ne vom da seama de ele de la bun inceput. Sau poate vom crede ca am scapat. Insa, daca ne vom pune putin sa ne analizam, vom vedea ca nu e neaparat asa.

Pe parcursul cartii, domnul Mark Wolynn nu doar ca ne va expune problema, insa ne va si da diverse indrumari pentru a putea sa fim siguri ca putem facil sa indreptam toate aceste lucruri. Vom putea invata lucruri utile precum ce este o genograma si ce lucruri cuprinde. Vom vedea ca unele traume pot fi usor mascate prin cuvinte. O alta tehnica interesanta este aceea a dialogului cu stramosii, care, odata aplicata, poate ajuta la eliberare. Unul din cuvintele de baza al prezentei lucrari ar putea fi insasi intrebarea. Inainte de toate, trebuie sa iti pui intrebari. De ce asa si nu altfel? Variatiunile aceste ale intrebarilor pe care ti le vei pune, vor duce la dezvoltarea ta personala.

„Nu voi fi niciodata asa, nu voi face nimic”, un exemplu din cartea Povestea Ta a Inceput Demult de Mark Wolynn

Unele traume transgenerationale pe care poate ca le purtam cu noi nu sunt vizibile asa, la prima vedere. Nu sunt colorate intr-o camera incolora, nu sunt mari intr-o camera plina de lucruri mici. Din contra, sunt ascunse bine, undeva in subconstientul nostru. Iar pentru a le gasi, trebuie sa ne acordam putin timp noua insine. E nevoie sa ne departam putin de la agitatia cotidiana si sa incepem o introspectie. Altfel, riscam sa purtam greutati cu noi care ne fac viata mai grea…De exemplu, daca in copilarie parintii vostri se certau si va era frica de ceea ce avea sa se intample seara de seara, e posibil sa fi luat frica aceasta si cu voi. Astfel, chiar daca acum poate sunteti adulti, acele scene au ramas undeva.

Undeva in adancul sufletului, de unde e posibil sa isi mai faca aparitia. Si fara sa va dati seama, vor ajunge sa va altereze perceptiile, sa va induca o frica si sa va faca sa va purtati altfel decat ati face-o in mod normal. De aceea trebuie vindecate, pentru a putea merge mai departe. Iar cartea Povestea Ta A Inceput Demult de Mark Wolynn ni se pare ideala pentru a va incepe propriul proces de vindecare. Nu va fi usor, caci e nevoie de timp si de iertare. Intr-o lume a vitezei, dupa cum v-am spus, va fi nevoie sa va acordati voua insiva ragazul necesar. Astfel, veti putea localiza si a intelege anumite lucruri de cand erati mici. Stiti cum se spune ca personalitatea omului se formeaza in copilarie, nu? Ei bine, nu sunt doar vorbe in vant.

Cine este Mark Wolynn?

Domnul Wolynn este o figura pregnanta in aceasta arta a intelegerii si a vindecarii din interior. In prezent, dansul este directorul Institutului pentru Constelatii Familiale din San Francisco. Pe langa toate acestea, el la baza este psiholog. Ia specializarea sa este, ati ghitcit, in traumele transgenerationale. Tocmai de aceea ni se pare super utila prezenta carte. Doar este scrisa de cineva care se confrunta in fiecare zi cu astfel de probleme.

Astfel, a avut fel de fel de cazuri si si-a putut forma idei practice, aplicate si care cu siguranta ca ii vor ajuta pe cititori. Cu acestea incheiem si noi prezenta recenzie. Si acum, scriind-o, ne-am adus aminte si de superba carte Iernile Sufletului, unde, la fel, ni se vorbeste despre puterea introspectiei in dezvoltarea noastra ca indivizi intr-o lume din ce in ce mai agitata. Daca ati citit cartea, ne puteti spune si in comentarii parerile voastre legate de ea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!