Mitul Normalitatii de Gabor Mate – Despre ce este vorba?

nemira.ro

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Mitul Normalitatii de Gabor Mate este una din acele carti care reuseste sa creeze valva si vorbe printre cititori, inca din primele zile de la lansare. Se pare ca lucrarea domnului Mate a atras rapid atentia cititorillor de la noi din tara. Nici bine nu s-a lansat si deja, pe unde ne uitam, o vedem cu titulatura de „bestseller”.

Insa, despre ce este vorba in ea, mai exact? Vom afla din randurile urmatoare, stati linistiti. Si totusi, daca ati mai citit carti de Gabor Mate si aveti incredere in stilul sau, va putem da si un pont rapid. Ne-am mai uitat noi asa pe net si am gasit aceasta carte despre care vorbim astazi, la un pret bun, in aceasta librarie online. Asta daca vreti s-o luati mai ieftin putin. Si, daca aveti si noroc, e posibil sa prindeti si vreo oferta din aceea cu transport gratuit, ideala daca nu vreti sa luati decat o carte. Daca n-o mai gasiti in acea prima librarie, puteti sa vedeti si aici. Asa, inchizand aceasta paranteza, haideti sa vedem despre ce este cartea, pana la urma.

fabricadegratare.ro

Mitul Normalitatii de Gabor Mate – Despre ce este vorba?

Mitul Normalitatii de Gabor Mate
Mitul Normalitatii de Gabor Mate

In ziua de astazi, in societatea in care traim cu totii, exista acest mit al validarii si al normalitatii. Ce inseamna? Ei bine, desi noi ca indivizi suntem diferiti, tindem sa ne aliniem la diversele valori pe care le vedem in jurul nostru. Unii fac asta din placere, desigur sau pentru ca se regasesc in acele valori, in acele comportamente. Altii insa, o fac doar pentru a putea sa fie si ei in rand cu lumea, asa cum se spune. Iar aceasta dorinta de aliniere poate face mult rau, pe toate planurile, de la cel fizic si pana la cel psihic.

bookzone.ro

edenboutique.ro/

In cartea Mitul Normalitatii de Gabor Mate, ideea de baza este ca normalitatea nu reprezinta un concept static, singular si definit de aceleasi caracteristici. Pentru fiecare in parte a fi normal/a inseamna altceva. Si nu e nicio problema daca ideea cuiva de normalitate nu este la fel cu a altcuiva. Dar pana la a intelege acest simplu concept, multi trag de ei, lasa in urma tot ce cred, doar pentru a se alinia la diversele norme general acceptate ca fiind pura normalitate. Si de aici pana la aparitia unor probleme precum afectiunile cronice, uneori, nu este decat un pas…

Despre declinul coeziunii sociale

Sunt o multime de concepte foarte interesante, pe care autorul le abordeaza in cartea Mitul Normalitatii. Printre care si declinul coezinuii sociale. Sau nevoia de a acceptare a diferentelor umane. Sau nevoia de compasiune, de exemplu. Ati putea crede ca, avand in vedere acested aspecte si profilul autorului, care este un specialist, vom regasi cine stie ce volum greoi, nu prea usor digerabil de cititorii normali, asa ca noi. Insa, din fericire, lucrurile nu stau asa.

edenboutique.ro/

Se foloseste un stil cat se poate de simplu, fara brizbrizuri inutile. Pentru ca, in principiu, cartea este pentru toata lumea. Nu discutam despre o lucrare din aceea de specialitate, scrisa cu un limbaj de nisa. Unul pe care nu toti sa il poata intelege. Asa ca daca va pasioneaza subiectul, dar aveati aceasta temere ca o sa fie nevoie sa cautati des ce inseamna diversii termeni folositi in carte, puteti sta linistiti. Veti intelege conceptele, ideile si veti putea pune in practica lucruri care va pot ajuta sa va imbunatatiti radical stilul de viata.

Despre cultura toxica din societate in Mitul Normalitatii de Gabor Mate

Doctorul Gabor Mate abordeaza un alt principiu, legat de cultura toxica din societate. Acesta este, de asemenea, in stransa legatura si cu abordarea, de multe ori gresita, a pacientului. Suntem aproape siguri ca dupa ce veti citi cartea Mitul Normalitatii de Gabor Mate, va veti schimba perspectiva in privinta a multe lucruri.

In goana aceasta de zi cu zi, putem uita sa…ne privim si pe noi insine. Sa vedem ce ne trebuie, exact. Ce ne lipseste din tot ce am putea avea. Nu ce ne spun altii ca am avea nevoie, de fapt. Uneori, poate ne dam seama ca avem ceva de care ar trebui sa scapam. O trauma, despre care insa credem ca o putem lasa, ca poate se duce de la sine. Insa, uneori, aceasta trauma poate declansa alte lucruri, sa stiti. In lucrarea sa, domnul Mate vrea sa aduca la suprafata faptul ca psihicul si fizicul nostru trebuie luate ca un intreg, pentru rezultate bune. Nu trebuie separate in niciun stadiu si nici atunci cand aducem in discutie remediile.

Putin si despre parenting

Se vorbeste putin si despre parenting, intr-o abordare altfel. In acelati timp, si conceptul de dependenta este adus in discutie. Aceasta dependenta, de fapt, poate sa fie legata de o durere. Daca nu intelegeti neaparat, nu-i bai. De aceea puteti sa va luati cartea. Se discuta si despre dezvoltarea noastra umana, atat de necesara. Ce o declanseaza, dar si ce o blocheaza? La aceste intrebari vom gasi raspunsuri in paginile acestea scrise cu truda si dragoste de Gabor Mate, alaturi de fiul sau, Daniel Mate. Da, discutam despre o carte scrisa de doi colaboratori.

Trebuie sa ne ascultam „adevarul nostru unic si absolut”, ni se mai spune in carte. Pentru ca, asa cum am mai zis-o de-a lungul acestui articol, fiecare dintre noi este diferit. De aceea, sa ne aliniem intotdeauna la ce ni se spune din exterior ca este bine…poate sa nu fie bine. Trebuie sa luam o pauza de la agitatia din jur. Si sa ne intrebam noi insine ce credem ca ne este benefic si ce nu. Corpul nostru va incepe sa ne spuna, daca vom sta sa il si ascultam, desigur. Iar acest prim pas, de a sta sa ne ascultam, este, uneori, printre cele mai grele.

Gabor Mate, un autor popular la nivel international

Una peste alta, cartea Mitul Normalitatii de Gabor si Daniel Mate reprezinta o lectura utila pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre ei insisi. Daca va suna cunoscut numele autorului, dar nu stiti de unde sa il luati, trebuie sa aflati ca a mai avut un bestseller de curand. E vorba despre cartea Cand Corpul Spune Nu. Sigur ati auzit de ea.

In aceea, la fel ca si in aceasta, ideea de baza este ca trebuie sa fim atenti la noi insine. Sa vedem ce ne trebuie, de ce avem nevoie. Sa asculti la cei din jur poate fi benefic, insa nu intotdeauna. Cand vine vorba de aspecte delicate din viata, cel mai bine este sa ne luam o pauza si sa vedem ce raspunsuri gasim in noi. Si cu aceasta, incheiem si noi articolul nostru. Daca ati citit cartea si aveti alte pareri despre ea, ni le puteti spune in sectiunea de comentarii. A, daca vreti sa stiti si cat costa cartea Mitul Normalitatii, va putem spune ca nu e printre cele mai ieftine. Costa niste zeci bune, bune de lei. Se duce spre 90 de lei, asta daca nu o prindeti la reducere. Vedeti in librariile de care v-am spus la inceput daca e vreo reducere. Si daca mai e stoc, pentru ca, dupa cum v-am spus, este totusi un bestseller si stocurile par a se epuiza rapid, pentru ca lumea e interesata sa vada despre ce e vorba. Sau au auzit in jur ca lucrarea ar avea un subiect bun de citit.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!