1 articol pe zi timp de o luna. Ajuta cu ceva la numarul de vizitatori?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

1 articol pe zi timp de o luna am incercat si noi sa scriem. Ne-a reusit in proportie de 99%, deoarece fix in a 30-a zi am uitat pur si simplu. Ce am invatat din aceasta experienta ne-am gandit sa va spunem, pe scurt, in acest articol. Haideti sa vedem care e treaba.

bookzone.ro

1 articol pe zi timp de o luna.

Un articol pe zi timp de o luna
Un articol pe zi timp de o luna

Noi nu ne pricepem cine stie cat la SEO. Scriem si noi cand ne apuca, ce ne apuca, desigur neuitand sa pastram un respect pentru cititorii nostri. Insa, din cand in cand, mai citim si noi niste articole despre SEO sau altele. Si in nimicnicia noastra am ajuns nu mai stim in ce zi sa citim ceva legat de numarul de articole. Ca cica ar fi util daca s-ar scrie in fiecare zi cel putin un articol. Ne-am uitat unul la altul si ne-am intrebat daca sa o facem sau nu. Si am zis ca ok, ar fi timpul sa incercam si noi si sa vedem ce iese.

Am inceput timid, cu articole scurte. Insa, trebuie sa va recunoastem ca au fost si zile in care ne-am simtit cu totul si cu totul inspirati si am scris si articole lungi, de peste 1000 de cuvinte. In acelasi timp, am avut si zile in care ideile au curs si am putut sa scriem mai multe articole. Pe acestea le-am programat ulterior cate unul pe zi, ca sa scapam de stresul de a fi siguri ca nu uitam sa postam in fiecare zi. Traiasca functia de programare a articolelor.

bookzone.ro

Ajuta cu ceva la numarul de vizitatori?

Raspunsul este: da si nu. Ajuta, insa nu neaparat in felul la care v-ati astepta unii dintre voi. Pana la urma, era si culmea sa nu ajute, daca stam putin si rumegam problema. Practic, in loc sa ai intr-o luna, nu stim, poate…10 articole sau si mai putine, ai 30. Adica in loc de 10 sanse sa aduci trafic si lume pe site, ai de 3 ori mai multe. Cam la asta se reduce toata schema. De aici poate sa vina si traficul suplimentar.

Insa este cu dus si intors. Din articolele acestea pe care le-am scris pentru experiment, nu toate au prins. Unele probabil ca nu au primit nici macar o vizita. Se mai intampla…Faptul ca am avut acest stres de a ne gandi despre ce sa mai scriem pe site ne-a facut sa abordam poate si subiecte care nu sunt interesante. Am scris totusi multe din alea pentru seria noastra de limba romana, gen ce inseamna VTM si altele asemenea.

Merita sau nu sa scrii 1 articol pe zi timp de o luna?

Daca ar fi sa ne intrebati pe noi, v-am raspunde ca da, ajuta. In primul rand, dupa cum v-am spus si mai sus, simplul fapt ca ai mai multe articole intr-o luna inseamna ca ai si mai multe sanse sa atragi lume. Iar traficul, teoretic, ar urma sa creasca. Insa depinde si de ce subiecte abordati. Caci, dupa cum v-am zis si mai sus, din cele pe care le-am scris noi in luna respectiva, nu toate au prins vizite. Asa ca, daca vreti sa va apucati de treaba asta, poate ca ar fi indicat sa va faceti si o lista dinainte. Adica va ziceti „De luna viitoare, de pe data de 1, incepem. Dar cu ce? Ia hai sa punem pe hartie o lista cu subiecte de articole pentru blog/site.”.

Suntem de parere ca ajuta si la disciplina. Una e sa faci cum am facut noi pana acum, de scriam cand ne aduceam aminte si alta e sa poti pune continut nou in fiecare zi. Iti dezvolta disciplina si aproape ca te ajuta putin si la fluxul de cuvinte. Nu stim daca o sa mai facem provocarea aceasta prea curand. Dar, daca o vom face, probabil ca vom mai scrie un articol. Ne gasim si pe pagina noastra de Facebook, sa stiti.

2 thoughts on “1 articol pe zi timp de o luna. Ajuta cu ceva la numarul de vizitatori?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!