400 de articole

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

400 de articole sunt in prezent pe acest site. Poate unora li se vor parea putine.. Pentru noi insa, cei care am lucrat la site, e un numar cat se poate de bun, de care suntem mandri. Probabil o sa si sarbatorim, insa trebuie sa ne gandim ce sa cumparam, evident. Poate o sa ne luam niste cafea buna, sa bem niste cesti, pentru ca intr-adevar avem nevoie. Sau poate niste ceai, ca sa ne linistim si sa putem gandi limpede… E greu sa gasesti tot timpul subiecte pentru articolele de pe site.

bookzone.ro

400 de articole

400 de articole
400 de articole

Nu stim daca o sa ajunga articolul asta sa fie citit de cineva, pentru ca nu prea spunem nimic in el. Dar, daca va ajunge la cititori, probabil ca v-ati astepta sa va spunem in cat timp am scris aceste 400 de articole de pe site. Adevarul este ca habar nu avem. Si nici nu am facut pana acum articole e tip milestone, cum este acesta. Am fi putut, intr-adevar, sa facem unul la 100, dupa la 200 si la 300. Dar, nu stim exact din ce motiv, am omis. Tot e bine ca ne-am gandit sa il facem totusi pe acesta, de la 400. E un inceput, nu?

Intrebarea si mai buna ar fi: in cat timp vom reusi sa ajungem la 500 de articole? Daca am scrie 1 articol pe zi, pana la finalul lui 2022 probabil ca am ajunge lejer la acest numar. Insa, depinde. E vara, poate mergem si noi la mare si va dati seama ca nimeni n-o sa mai stea sa scrie. Poate daca suntem harnici, o sa scriem in avans si o sa le programam. Astfel, in timp ce noi o sa fim la soare, site-ul va avea si el continut nou.

bookzone.ro

Se simt toate articolele acestea?

Da si nu. Nu suntem inca pusi in tema cu ce trafic ar trebui sa existe dupa un astfel de numar de articole. Intotdeauna exista loc de mai bine, atat va spunem. Si la numarul de vizitatori unici, dar si la bani. Nu prea stim noi in prezent sa-l monetizam cum trebuie, cel mai probabil. Sau poate ca, in industria online din Romania, un site de 400 de articole nu e atat de interesant pe cat am crede noi. Bine, nici n-am fost sa cautam noi parteneri carora sa le facem reclama directa.

Sfaturi? Nu stim daca suntem noi in masura sa dam sfaturi, dar vom incerca totusi sa va spunem cate ceva. Daca aveti un site mic, ideal ar fi sa nu faceti intotdeauna ce face lumea. Probabil ca vedeti stirile zilei, postate de toate site-urile mari, de ziarele online si asa mai departe. Si, evident, va ganditi ca sigur vor atrage trafic, deci trebuie sa scrieti si voi.

Nu e tot timpul asa

Nu prea e tot timpul asa. Site-urile mari deja au autoritate, au tot ce trebuie si lumea s-a invatat cu ele. Asa ca vor intra din proprie initiativa pe ele, sa vada daca s-a scris despre subiectul zilei. Dar pe un site mic, pe care nu prea-l stie lumea, nu se va intampla asa ceva. Si poate nici n-o sa va apara in cautari in timp util articolul si nu prea ati facut treaba. De ce? Pai, subiectul zilei tocmai asta e: un subiect hot pentru o scurta perioada de timp. Si dupa nu prea mai citeste lumea…

Dar voi depuneti aceeasi munca sa il scrieti. De aia, ganditi-va si la subiecte care sa nu fie interesante doar pe o perioada limitata de timp. A, si nu faceti ca noi, sa va abandonati pagina de Facebook a site-ului. Noi, desi va spunem de ea in multe din articole, nu ne distribuim propriile articole pe ea. Ceea ce e o greseala foarte mare.

Daca am fi distribuit toate aceste 400 de articole la timpul lor, poate ca unele din ele ar fi fost indeajuns de interesante pentru cei de pe retelele de socializare, incat sa le distribuie. Si daca le distribuiau, va dati seama ca era mult mai bine. Dar poate o s-o facem de aici inainte, depinde. Daca ati ajuns pana aici cu lecturarea, va multumim. Ne puteti spune si la comentarii ceva, ca sa vedem si noi la cata lume a ajuns, de fapt, acest articol despre…400 de articole.

Dupa 400 de articole, vine goalul de 500 de articole?

Cand nu prea vezi rezultatele alea la care te asteptai, parca incepe sa scada si din interesul pentru un proiect si de cheful de a-ti da din timp si energie pentru a-l creste. Am ajuns la 400 de articole. Poate o fi de la lipsa de somn, dar nu prea stim ce sa spunem despre viitorul acestui proiect, unde cititi voi acest articol. Sunt sanse foarte mari sa il continuam desigur.

In acelasi timp, exista sanse sa ne descurajam pur si simplu, vazand ca nu facem bani din el si sa zicem ca n-are rost sa ne mai stoarcem creierii asa, degeaba. E destul de greu. Dar vom vedea ce va fi. Poate o sa prinda mai multe articole, o sa vina traficul ala pe care il asteptam si la pachet si banutii. Sau poate n-o sa mai ajungem la numarul de 500 de articole si vom abandona proiectul intre timp. Cand muncesti si nu vezi rezultatele, e greu. Am fost invatati cu instant gratification in zilele noastre. Asa ca uneori e greu sa treaca luni de zile pana sa vezi timidele prime rezultate.

2 thoughts on “400 de articole

  1. Pingback: 700 de articole

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!