700 de articole

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

700 de articole… Atatea sunt la aici pe site, la momentul scrierii acestui articol. Si totusi, parca nu se simt, din mai multe puncte de vedere. Haideti sa discutam putin pe baza acestui subiect.

bookzone.ro

700 de articole

700 de articole
700 de articole

Mi-am propus sa fac un soi de articol de tip milestone dupa fiecare 100 de articole scrise pe acest site. Am facut unul la 400 de articole, unul la 500 de articole si trebuia sa fac unul si la 600 de articole, insa, aparent, am uitat. Sau cel putin nu l-am gasit acum, cand il scriu pe acesta. Da, v-ati dat deja seama. Ideea mi-a venit destul de tarziu. Altfel, ar fi existat si articole pentru primele 300, doar ca la vremea respectiva…nu ma gandeam. Dar acum se schimba lucrurile. Pana la urma, cred ca vorbim de un soi de traditie sau serie. Una cu un viitor incert, pentru ca am zile in care ma gandesc ca pur si simplu nu merita osteneala.

Nu stiu exact cine sunteti sau ce meserie aveti, dar daca aceasta are niste tangente cu scrisul, atunci stiti si voi cat de greu poate sa fie sa vii intotdeauna cu idei noi. Sa scrii acceptabil, astfel incat lumea sa intre, sa citeasca si sa aprecieze. Si, evident, dupa, sa se si intoarca. La inceput nu simti, dar dupa un timp parca te apuca asa, un soi de burnout creativ. Si cam asa ceva cred ca mi se intampla mie acum, laolalta cu dezamagirea ca lucrurile nu merg pe cat de bine mi-as fi dorit.

bookzone.ro

Munca multa, rezultate putine

Vreau sa precizez din prima ca aceste 700 de articole nu sunt precum acesta, adica fara rost. Sunt articole bune, unele chiar foarte lungi. Recenzii de carti, articole explicative, unele despre ce inseamna diverse expresii urbane si nu numai si asa mai departe. Sunt si stiri si mai multe. Pe scurt, un continut destul de variat. Si vizite vad ca sunt, adica nu e vreun soi de site uitat de lume. Din ce imi pot da eu seama, in fiecare zi intra cateva sute de persoane sa citeasca.

Pentru amorul personal si orgoliu, sa vad numerele astea e bine. Imi spune ca totusi nu scriu degeaba. Insa, atata timp cat numarul de persoane care intra in fiecare zi aici nu se transpune in lei, sincer, imi vine din ce in ce mai greu sa continui. Pentru ca, pe de o parte, este foarte mult de munca. Si asta nu ar fi neaparat un impediment. Insa problema cea mai mare e ca simt ca nu merita. Am avut si zile in care am pregatit 3 articole. Stiu, poate pentru unii nu par multe, insa mananca timp. Cei ce sunt content writeri sau redactori stiu la ce ma refer. Uneori poti sa pierzi o zi intreaga cu un singur articol.

Si banii cand?

Oricat de mult mi-ar placea sa scriu, trebuie sa imi aduc aminte ca timpul este limitat. Nu putem face intotdeauna doar ce ne place si nu mai ales atunci cand nu vedem rezultatele. Daca as fi avut 2 vieti, as fi petrecut-o pe prima doar cu munca, iar in a 2-a as fi cules roadele si m-as fi distrat. Insa, stim cu totii ca lucrurile nu stau asa. De aceea, trebuie sa imi dau seama ce trebuie sa prioritizez si ce nu. Ce ma ajuta pe mine ca individ si ce nu.

Site-ul acesta nu pot spune ca produce foarte multi bani. La momentul scrierii acestui articol, probabil ca produce o suma cu care as putea sa ies de maxim 2 ori pe luna in oras, sa mananc ceva. Asadar, sa muncesti o luna intreaga, doar ca sa poti sa iesi de vreo 2 ori in oras si atat nu prea e afacere. Desigur, orice produce bani, trebuie tinut in viata, insa, asta nu inseamna ca trebuie sa bag foarte tare pe el. Am facut-o deja de cateva luni si parca regret…

Ce urmeaza dupa aceste 700 de articole?

Voi mai scrie. Pentu ca, in definitiv, asta stiu sa fac cel mai bine. Dar as vrea sa am un echilibru. Sa nu imi mai acord cel mai mult timp pe proiectele ce imi produc cel mai putin. Asta am facut in ultimul timp cu site-ul asta. Castiguri infime, insa efort urias. Pana acum un an si ceva, numarul de articole de pe el ea destul de mic, pentru ca scriam foarte rar.

Dupa, am zis, hai sa bag tare. Si am bagat si am tot bagat. Insa rata de crestere a castigurilor este mult prea mica momentan. Si ma simt si destul de obosit. Asa ca, cel mai bine, mai rarut ca e mai dragut. Desigur, daca o sa vad ca deodata incepe sa produca site-ul asta mult, se vor schimba treburile. Pana atunci, ce o fi vom mai vedea. Pe data viitoare. Chiar sunt curios daca prin cine stie ce minune articolul asta chiar va ajunge sa fie citit de cineva, neavand neaparat un subiect de interes.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!