Cati bani face Vali Petcu Zoso din Patreon?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Cati bani face Vali Petcu Zoso din Patreon? Cel mai mare blogger din Romania se pare ca a gasit reteta perfecta pentru a-si rotunji veniturile si din aceasta platforma care se bazeaza in mare pe donatii, o forma de apreciere des intalnita in ziua de astazi atunci cand discutam despre creatorii de continut. Detalii despre acest subiect aflam si noi din randurile urmatoare.

bookzone.ro

Cati bani face Vali Petcu Zoso din Patreon?

Cati bani face Vali Petcu Zoso din Patreon?
Cati bani face Vali Petcu Zoso din Patreon?

Despre Patreon v-am mai spus noi. Pe scurt, este o platforma unde oricine apreciaza un creator de continut, fie ca discutam despre video sau text, il poate incuraja sa continue cu o mica donatie. Daca il place atat de mult, aceasta donatie poate sa fie una lunara, recurenta. E un semn de apreciere uneori tare necesar. La noi in Romania nu sunt chiar atat de multi creatori care au succes cu Patreon, pentru ca internautii s-au invatat cu continutul gratuit. Sau cu ideea ca „Lasa, ca si asa face bani din simplul fapt ca eu il urmaresc.” Malin Bot probabil ca inca este cel ce primeste cei mai multi bani, adica niste mii de dolari lunar. Dupa aceea, ar mai fi probabil Zaiafet.

Insa, cati bani face Vali Petcu Zoso din Patreon? La momentul scrierii acestui articol, adica in noiembrie 2023, suma se ridica la 1400 de dolari lunar, dupa cum bine putem vedea si aici. Este o suma wow. In lei, ar veni 6400 de lei, aproximativ. Stim ca nu are nevoie neaparat de aprecierile unor bieti anonimi, insa nu putem sa nu spunem: Felicitari, Vali! Este o suma foarte ok pentru Romania, mai ales cand discutam despre o sursa de venit auxiliara, nu despre cea principala. Noi o consideram un soi de exemplu de urmat, desi slabe sanse ca vreodata sa vrea cineva sa ne doneze noua pentru continutul de pe acest site.

bookzone.ro

Un artificiu de marketing inteligent

Noi il urmarim pe Vali de niste ani buni. Al sau blog personal e printre primele site-uri pe care le deschidem dimineata, la cafea. Si stim ca o buna perioada de timp, Patreon-ul nu a mers. Dupa cum v-am spus si mai sus, lumea se dadea lovita. „Pai cum sa platesc eu pentru faptul ca scrii articole pe care le citesc cu placere? Da, le citesc cu placere, dar atat. Nu ma intereseaza ca tu pierzi timp scriindu-le. Nu te descurci cu banii? Ia-ti un job. Dar neaparat sa acorzi acelasi timp si blogului si sa scrii!”. Cam ceva de genul era rationamentul multora. Asa cum va putem spune si noi, ca si noi scriem articole, nu e munca usoara. Uneori pana si articolele alea scurte pot fi time consuming.

Revenind insa. La inceput, nu prea a mers treaba. Desi Vali are la fiecare articol in parte zeci de mii de vizualizari, lumea nu prea a fost dornica sa plateasca o suma lunara cam cat o shaorma. Se ajunsese intr-un timp, din ce ne aducem aminte, pe la 400-500 de dolari pe luna. Ceea ce da, tot sunt bani, insa la audienta lui Zoso, pareau putini. Asa ca Vali s-a gandit la o treaba: sa faca unele articole „citibile”, daca ne permiteti exprimarea, doar de catre donatorii de pe Patreon. E vorba despre cele din seria Influencer Fun. Si acest artificiu de marketing simplu s-a dovedit a fi tare eficient. N-am mai stat sa urmarim cu atentie evolutia, dar in prezent, v-am spus: 1400 de dolari. E o crestere buna.

Asta inseamna sa stii marketing

Vali e de mult timp in sfera asta a continutului online, a marketing-ului si a tot ceea ce tine de acestea. Asa ca nu i-a fost usor sa gaseasca o schema simpla, dupa cum v-am spus. El si asa scria acele articole din seria de Influencer Fun. Asa ca n-a depus niciun efort suplimentar pentru a atrage si mai multi bani pe Patreon. Doar ca le-a pus dupa un paywall. Si iata ca au venit banii. Atat de simplu.

Va mai spuneam intr-un articol precedent ca Vali e as si in ceea ce priveste afilierea. De fiecare data, de Black Friday, reuseste sa faca in jur de 2000 de euro. Intr-o singura zi, ceea ce e super. Si aici ne incheiem si noi prezentul articol.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!