Ce inseamna DYOR? Nu, nu e despre acel brand

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna DYOR? Nu, nu e vorba despre acel brand, desi, la prima vedere, asa pare. Suntem siguri ca multi dintre voi v-ati spus „Haha, ia uite-i si pe astia ca vor sa ne spune ei de brandul Dior. Si nici macar nu l-au scris bine, ci cu y in loc de i.”. Ei bine, daca ati gandit asa, trebuie sa va spunem din start ca…va inselati. Astazi, in articolul nostru, nu vom discuta despre celebrul brand. DYOR este o abreviere, ca idee. Si vom afla impreuna care e treaba cu ea din randurile ce urmeaza.

bookzone.ro

Ce inseamna DYOR?

Ce inseamna DYOR
Ce inseamna DYOR

Acum ca am stabilit ca nu exista niciun soi de legatura intre brandul Dior si subiectul articolului nostru de astazi, sesizam deja intrebarea la care v-ati gandit: „Ce inseamna DYOR, atunci?”. Ei bine, dicutam despre o abreviere venita din limba romana. La fel cum este si in cazul abrevierii NGL, pe care o adora tinerii romani. Asa de mult le place, incat in 1 din doua propozitii o adauga…Revenind insa. Bun, avem o abreviere. Dar care e definitia ei, pana la urma?

Vom scrie cuvantul asa: D.Y.O.R, deoarece avem patru cuvinte ce o alcatuiesc. Primul, de la care vine litera D este „Do”. Urmeaza „your”. Apoi „own”. Si nu in cele din urma avem „research”. Acum, daca le punem una langa alta, ne putem da seama usor ca DYOR se refera la Do Your Own Research. Sau in romana: cauta-ti singur/a informatiile.

bookzone.ro

Cand si unde se foloseste aceasta abreviere?

Unii o folosesc prea des si altii prea putin. Noi suntem de parere ca ar trebui adaugata in orice tip de conversatie cu caracter medical, dintre doua persoane ce nu au neaparata legatura cu medicina. Cu alte cuvinte, daca discutia are loc intre voi, de exemplu si un alt prieten care nu e doctor sau doctorita, atunci poate ca ar trebui sa utilizati si prescurtarea DYOR. Mai ales daca unul din voi ii spune celuilalt „Eu am luat medicamenul X si mi-a facut bine. Sau eu m-am vindecat mancand Y”. E un soi de disclaimer, ca sa nu va auziti dupa vorbe ca ati mintit si ca nu e buna reteta voastra sau cine stie ce altceva.

De ce? Pai, fiecare organism e diferit. Ceea ce functioneaza foarte bine la o persoana, poate sa nu dea rezultate la o alta persoana. Sau, din contra, poate sa fie si mai daunator. De aceea, cel mai bine e fie sa spuneti „DYOR”, daca stiti ca persoana in cauza se va prinde. Sau sa-i spuneti in romana sa se intereseze inainte de ingrediente si altele, daca nu le are cu prescurtarile sau cu limba engleza. Si cam aici se termina si articolul nostru de astazi. Nu are rost sa-l lungim inutil. V-am spus ce inseamna DYOR si gata. Daca mai aveti si alte cuvinte sau prescurtari pe care nu le stiti, nu-i problema. Asteptam sa ne scrieti fie aici, fie intr-un DM pe profilul nostru de IG. Daca stim care e treaba, o sa scriem un articol explicativ, la fel cum am facut si cu acesta, dragilor.

 

2 thoughts on “Ce inseamna DYOR? Nu, nu e despre acel brand

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!