Singur Viata lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu – Rezumat

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Singur Viata lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu este cartea in jurul careia se va invarti subiectul articolului nostru de astazi. Vom vedea pe scurt ce cuprinde si la final ne vom putea da seama daca trebuie achizitionata sau nu. Haideti sa vedem.

bookzone.ro

Singur Viata lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu – Rezumat

Singur Viata lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu
Singur Viata lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu

Romania a avut si are o gramada de scriitori buni. Unii, din pacate, ajung sa nu fie publicati niciodata, disparand in obscuritate. In acelasi timp insa, altii ajung sa isi vada cartile prin librarii, prin mainile celor din jur, spre bucuria lor. In cartea Singur Viata lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu, ni se vorbeste despre unul din scriitori ce fac parted din cea de-a 2-a categorie. Domnul Sebastian a fost, fara doar si poate, unul dintre cei mai pregnanti si mai apreciat autori romani.

Intotdeauna e placut sa afli lucruri despre cineva care creeaza. De multe ori noi apreciem picturi, carti sau alte rezultate ale unei munci de tip artistic. Insa rareori ne gandim si cine se afla in spatele frumusetilor pe care le apreciem. Noi personal nu stim sa mai existe vreo alta carte despre Mihail Sebastian, asa ca ne-am bucurat cand am vazut ca doamna Tatiana Niculescu a ales sa scrie una despre el. Ne-a intrigat si primul cuvant din titlu, respectiv „singur”. Apoi ne-am adus aminte ca de multe ori, persoanele creative sunt si cele mai singure…

bookzone.ro

„Viata e simpla” spunea Mihail Sebastian

Una dintre devizele dupa care isi ducea existenta scriitorul Mihail Sebastian era aceea ca „Viata e simpla”. Ni se pare tare interesanta, mai ales avand in vedere perioada tulburata a istoriei Europei in care s-a nascut. Ne-am fi asteptat mai degraba la ceva de genul George Bacovia, mai pe tristete, asa.

Nascut in Braila, Mihail a avut de toate in viata sa. A trait si iubirea aceea pe care toti o asteptam, a avut si dezamagirile specifice varstei. Apoi, s-a si temut pentru viata lui, avand in vedere perioada istorica incarcata, dar a si reusit sa isi transpuna gandurile pe hartie. Si foarte bine a facut, caci daca nu o facea, astazi nu am fi avut unele dintre cele mai reprezentative carti.

Carti de Mihail Sebastian

Cine nu stie de cartea Orasul cu Salcami a lui Mihail Sebastian? E o opera desavarsita, scrisa cu pasiune. Si e atat de buna, incat poated fi considerata una din operele perene din literatura romana. Dar de cartea Femei, tot a lui Sebastian, stiti? Desigur, caci probabil ati auzit de ea sau poated chiar ati citit-o.

Iar despre Invitatie la Vals de Mihai Sebastian nici nu mai trebuie sa va spunem. E deja inscrisa pe lista de carti clasice, care s-au citit, se citesc si se vor citi, indiferent de an. Pentru ca subiectul este unul etern, care nu se va schimba prea mult, indiferent de exterior. Mai avem si Jurnalul lui Mihail Sebastian, deja celebru. Unii ar putea spune ca e un scriitor obscur. Dar iata ca nu este deloc asa. Are multe carti scrise. Si nu doar ca sunt multe, dar sunt si tare apreciata de publicul cititor. Iar acesta este lucrul cel mai important. Despre unele motivatii din spatele scrierii cartilor sale, dar si despre alte aspecte din viata autorului, putem afla desigur in cele 204 pagini din cartea Singur Viata lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu.

Va recomandam si cartea Caderea in timp.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!