Eu Sunt 70072 Fetita Care A Supravietuit Ingerului Mortii Recenzie

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Eu Sunt 70072 Fetita Care A Supravietuit Ingerului Mortii este una din acele carti pe care cu greu le vom putea lasa din mana, odata ce ne apucam sa vedem despre ce este vorba. Subiectul, superb si sensibil, deopotriva, alaturi de stilul de scris vor fi apreciate de toti cei care se vor apuca sa o citeasca, fara doar si poate. Insa, despre ce este vorba, de fapt? Vom afla din articolul de astazi. Si totusi, daca sunteti pe graba, trebuie sa va spunem ca am gasit aceasta carte la un pret bun aici, pe acest site. Daca totusi aveti timp sa cititi tot ce avem noi de spus despre ea, va invitam la lectura.

bookzone.ro

Eu Sunt 70072 Fetita Care A Supravietuit Ingerului Mortii Recenzie

Eu sunt 70072 Fetita Care A Supravietuit Ingerului Mortii
Eu sunt 70072 Fetita Care A Supravietuit Ingerului Mortii

Sunt multe carti pe lumea asta. Unele amuzante, altele triste. Fictiune sau realitate. Cartea Eu Sunt 70072 Fetita Care A Supravietuit Ingerului Mortii atrage prin insusi faptul ca nu vorbim despre fictiune. Nu avem personaje fabricate, nu avem fire narative gandite doar pentru a atrage si a surprinde. Avem o realitate cruda, ce ni se deschide in fata ochilor, prin intermediul cuvintelor autoarei. Lidia Maksymowicz a fost candva, demult, Luda Boczarowa. O fetita gingasa, ce nu avea habar ce i se pregateste. Primii 3 ani din viata ei au fost frumosi. A putut sa stea alaturi de familia ce o iubea nespus. Dupa aceea insa…a inceput calvarul.

Ea a fost luata pentru diverse experiemente ale Ingerului Mortii. Aceasta este o porecla de-a lui Josef Mengele, un personaj cat se poate de crud. Lunile au trecut, dar durerea si dramele prin care mana aceea de om a fost nevoita sa le indure au ramas intinarite in axiomii, dentritele si neuronii ei pentru totdeauna. Din fericire, a reusit sa scape. Ar fi putut inchide ochii pentru totdeauna de mai multe ori. Insa a rezistat, caci voia sa isi gaseasca cu orice pret mama.

bookzone.ro

Un tatuaj popular

In Piata San Damaso, Papa Francisc a facut un gest in aparenta simplu si banal. Insa, in esenta, a fost cat se poate de special. A sarutat numarul ce statea tatuat pe bratul ei: 70072. Pentru ca, in timpul pe care l-a petrecut cu teama ca nu va supravietui, la asta se rezuma existenta ei: la un numar oarecare.

Nu mai era considerata o fiinta umana, cu sentimente, cu emotii, cu nevoit, ci doar un numar intr-un lung sir…Prin gestul sau, Papa Francisc a vrut sa demonstreze ca stie durerea pe care a trebuit sa o suporte fata. In acelasi timp, a (re)adus in atentia publica faptul ca astfel de lucruri nu mai trebuie sa existe vreodata pe lumea aceasta.

In Pavilionul Copiilor

Pavilionul Copiilor, locul unde peste 200.000 de suflete au trecut printr-o transformare traumatica, nu trebuie sa se stearga din memoria colectiva, indiferent de cat timp va trece. Cartea Eu sunt 70072 Fetita Care a Supravietuit Ingerului Mortii de Lidia Maksymowicz si Paolo Rodari e o marturie scrisa a uneia dintre supravietuitoare. Una pe care trebuie sa o citim si sa o intelegem. Atat de greu i-a fost autoarei, incat abia la o varsta venerabila a putut sa astearna pe hartie tot ce si-a putut aduce aminte din acele vremuri.

Iar acum, avem o adevarata bijuterie literara, pe care, dupa cum v-am spus, o putem gasi la un pret bun pe link-ul de la inceputul acestui articol. Daca inca nu sunteti siguri ca vreti sau nu sa o aveti in biblioteca, va lasam mai jos un video. In el, doamna Maia Morgensten va citeste un fragment din aceasta carte. Daca pana la urma vi-o cumparati, nu uitati sa ne spuneti si cum vi s-a parut. Am vrea sa stim ce v-a placut, ce nu v-a placut si eventual ce nota i-ati da. La editura Bookzone a mai aparut si cartea Despre Sensul Vietii, pe care vi-o recomandam.

Sursa: Bookzone pe YT

1 thought on “Eu Sunt 70072 Fetita Care A Supravietuit Ingerului Mortii Recenzie

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!