10 proverbe si zicatori romanesti ce incep cu litera A

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

10 proverbe si zicatori romanesti ce incep cu litera A vom avea in articolul nostru de astazi. Dupa cum bine stim, proverbele si zicatorile romanesti sunt pline de talc. Uneori, daca nu citesti cu atentie, ai putea crede ca nu exista niciun inteles ascuns. Insa, de cele mai multe ori, acele cateva cuvinte simple inseamna mult mai mult decat am putea noi sa credem. Haideti sa vedem care sunt cele 10 pe care le-am selectat pentru prezentul articol:

bookzone.ro

10 proverbe si zicatori romanesti ce incep cu litera A

10 proverbe si zicatori romanesti ce incep cu litera A
10 proverbe si zicatori romanesti ce incep cu litera A
  • A ajunge de la moara la rasnita. Daca ar fi sa ne luam dupa marimea celor doua, respectiv a morii si a rasnitei, e usor sa ne dam seama la ce se refera acest proverb romanesc simplu.

 

  • A ajunge de poveste. Acesta poate sa fie si de bun augur, dar si de rau augur. Practic, depinde de fiecare. Poti sa ajungi de poveste facand ceva superb, extraordinar si de care lumea sa vorbeasca cu admiratie. Sau poti sa ajungi de poveste, in sensul in care sa ti se intample ceva super amuzant, haios, ceva care sa fie povestit de fiecare data la bere cu prietenii, de exemplu.

 

  • A aduce apa dupa ce s-a stins focul. Cand vrem sa facem ceva si ajungem sa facem, insa nu neaparat la timpul potrivit.

 

  • A adormi bustean. Pe acesta sigur il auziti des. Cand vine somnul ala dulce si nu vreti altceva decat sa va asezati undeva cnfortabil si sa trageti un pui de somn, e clar ca veti adormi bustean. Si prea putini va vor putea trezi, pana cand nu va veti fi facut „plinul de somn”. A, apropo…e o carte tare interesanta despre somn, pe care vi-o recomandam, sa stiti.

 

  • A aduna surcele unde altul a taiat lemne. Teoretic, se refera la faza aia cu „a aduna resturile”, dupa ce cineva a facut ceva in acel loc. Sau a realizat ceva, depinde.

Lista cu 10 proverbe si zicatori ce incep cu litera A continua si cu…

  • A ajuns un papugiu, tipa ca un surugiu. Asta sunta tare amuzant, trebuie sa recunoasteti.

 

  • A alege neghina de grau. Aici ne referim la niste alegeri pe care trebuie sa le facem poate si cand vine vorba de actiunile noastre, dar si de persoanele pe care le avem in jurul nostru, desigur.

 

  • A avea apucaturi de vulpe si suflet de lup.

 

  • A avea bani garla. Ehe, asta ne dorim cu totii, indiferent de unde venim si cati ani avem, nu? sa ai bani garla inseamna sa fii independent fiannciar sau nu neaparat. Dar sa ai „bani de te enerveaza”, asa cum spunea un celebru cantaret de manele. Sa te trezesti si sa iti spui ca azi isi faci toate poftele, pentru ca ai cu ce sa platesti.

 

  • A avea gura sloboda. Probabil ca avem cu totii printre prietenii nostri sau poate printre rudele noastre pe cineva caruia i se potriveste aceasta zicala romaneasca. Genul acela de persoana care, daca apuca sa se puna pe vorba, cu greu reusesti sa o faci sa ia o pauza sau sa se opreasca din ce are de spus.

Si aici se incheie si lista noastre de proverbe si zicatori romanesti cu litera A. Noi am mai avea material pentru cel putin inca un articol de genul acesta. Adica cu aceeasi litera. Iar daca v-a placut acesta, sa stiti ca il putem transforma si intr-o serie. Adica sa mai avem inca 29, cate unul pentru fiecare litera din alfabet. Depinde de cat de mult va prinde acesta. Daca nu este interes, vom abandona ideea, desigur. Pana vedem noi, va recomandam si articolul nostru cu top 10 greseli din limba romana. Probabil ca nu o sa le stiti pe toate.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!