Floarea de Colt pentru Alpinisti – Ce semnificatie are?
Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Floarea de Colt pentru Alpinisti – Ce semnificatie are? Primim intrebarea acestea din ce in ce mai des in ultima vreme. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa scriem rapid un articol scurt, in care sa va dezvaluim adevarata insemnatate a acestei sintagme. Fara alte adaugiri, haideti sa vedem despre ce poate fi vorba.

bookzone.ro

Floarea de Colt pentru Alpinisti – Ce semnificatie are?

floarea de colt pentru alpinisti
floarea de colt pentru alpinisti

In primul rand, nu trebuie sa luam mot a mot. Adica, aceasta expresie nu se refera la faptul ca alpinistii au ei o dorinta ascunsa de a gasi o floare de colt in realitate. O planta secreta, plina de mister, pe care daca o descoperi, devii alt om sau te imbogatesti, daca o vinzi. Nu, nici pe departe.

Aceasta expresie este des folosita in limbajul cotidian si nu numai pentru insemnatatea ei. Astfel, daca auziti pe cineva ca uziteaza aceasta expresie, trebuie sa aveti in vedere ca se refera la atingerea celor mai inalte varfuri posibile. Se leaga de dorinta omului de a evolua in general, de a atinge noi taramuri inca neexplorate, de a deveni ceea ce nu credea ca poate si de a avea ceea ce nu credea ca va putea vreodata. Surprinzator, la ce semnificatie superba are aceasta planta, ne-am fi asteptat sa aiba si un pret mare. In realitate insa, se pare ca o floare de colt costa in jur de 12 lei.

bookzone.ro

O sintagma desemnand evolutia

Asadar, floarea de colt pentru alpinisti poate fi asemuita cu evolutia, pe scurt. Insa, de unde pana unde s-a ales tocmai o floare de colt, planta ocrotita, sa devina visul fiecarui alpinist in parte? Ei bine, v-am dat deja raspunsul: pentru ca e ocrotita. Adica, fiecare om in parte doreste un viitor, o evolutie, o atingere de noi culmi, care sa fie numai si numai a lui. Un drum pe care nimeni altcineva sa nu il poata face si niste bucurii la destinatie de care nimeni altcineva sa nu poata avea parte.

Si acesta a fost si articolul nostru legat de floarea de colt pentru alpinisti. Speram ca am adus putina lumina. A, si apropo: nu uitati ca avem pentru voi si alte articole cu lucruri interesante despre limba romana. De exemplu, am discutat intr-un articol recent despre forma corecta a prenumelui Ana-Maria. Cum se spune: i-am dat Anei-Maria un pix sau Ana-Mariei? Puteti citi articolul, pentru a afla.

 

1 thought on “Floarea de Colt pentru Alpinisti – Ce semnificatie are?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!