Utilitatea Scrierii unui Jurnal – Text Argumentativ pentru Bacalaureat

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Utilitatea Scrierii unui Jurnal este unul din cele mai des utilizate titluri pentru textele argumentative ce pot pica la examenul de Bacalaureat. Tocmai de aceea, astazi, in randurile urmatoare, va vom da un exemplu de astfel de text. Speram sa va fie de folos. Haideti sa vedem.

bookzone.ro

Utilitatea Scrierii unui Jurnal – Text Argumentativ pentru Bacalaureat

Utilitatea Scrierii unui Jurnal
Utilitatea Scrierii unui Jurnal

Un jurnal poate fi un soi de capsula a timpului, extrem de utila pentru a vedea cum ne schimbam de-a lungul vietii. Felul nostru de a vorbi, de a gandi si de a scrie se poate metamorfoza odata cu trecerea anilor. Si intotdeauna e placut sa vezi cum evoluezi sau pur si simplu sa iti aduci aminte de diversele perioade. Tocmai de aceea, consider ca utilitatea scrierii unui jurnal este mai mare decat ne-am putea imagina, mai ales in perioada adolescentei, cand se produc o sumedenie de schimbari.

Anii adolescentei sunt dinamici si vivace. Simtim mai mult, punem la suflet mai mult. Iar trairile devin astfel cu mult mai intense, decat la varsta maturitatii, de exemplu. Pe atunci deja nu ne mai afecteaza atat de mult diversele nimicuri care in perioada liceului ni se par niste adevarate dezastre. Suntem mai analitici, mai usor de impresionat. Dar si mai greu de starnit in a ne scrie sentimentele si simtirile pe hartie.

bookzone.ro

In primul rand, adolescenta este o comoara in sine, caci reprezinta un inceput luminos si grandios pentru oricine. Optimismul omniprezent, bucuria fiecarei zile si pasiunea cu care traiesc adolescentii nu pot fi replicate usor. Lumea nu pare mare, obstacolele nici nu ar exista, iar ambitia de a face totul este la ea acasa. Tocmai de aceea, este important sa tinem un jurnal in aceasta perioada. Ne putem aduce aminte cu drag de vremurile in care nimic nu ni se parea imposibil. Jurnalul va deveni o marturie eterna a curajului unei fiinte umane.

Jurnalul e bun si pentru literatura

In al doilea rand, utilitatea scrierii unui jurnal se poate aplica foarte bine si in domeniul literaturii, pentru potentialii viitori scriitori. Prima iubire traita intens, care de cele mai multe ori se petrece la varsta adolescentei, poate fi un subiect sublim pentru un roman de succes. In acelasi timp si prima dezamagire din dragoste poate sa fie nucleul unei opere care sa dainuie peste secole. Ca exemplu in acest sens avem romanul Maitreyi al lui Mircea Eliade. Autorul este adesea surprins de jurnalul pe care il umpluse in urma cu mai mult timp, pe vremea cand era copil. Unele pasaje i se par de-a dreptul straine, diametral opuse fata de cele pe care le-ar putea concepe in prezent. Consemnarile ii ofera o imagine diferita a propriului eu. Iar tehnica narativa surprinzatoare, cu doi autori, este una care scoate in relief si mai mult diferentele de gandire din viata unui om.

In concluzie, un jurnal poate fi o experienta inedita, atat ca adolescent, cat si ca adult. In adolescenta, cand il scrii, va fi frumos sa-ti poti asterne fiecare sentiment, fiecare traire pe hartie. Iar peste ani, cand veti reciti jurnalul va fi surprinzator sa vedeti ce ganduri si ce formulari aveati pe atunci.

Textele Argumentative de la Bac

Uneori, textele argumentative le pot da elevilor mari batai de cap. Noi ne-am gandit sa incepem o serie in care sa tratam mai multe titluri de texte argumentative care am vazut ca se dau in general. Nu avem pretentia ca le vom reuni pe toate si nici ca ceea ce va scriem este neaparat si bun de utilizat.

Totusi, luati aceste texte pe care le scriem noi poate ca o inspiratie sa vi le faceti pe ale voastre. Daca aveti unele anume pe care ati vrea sa le vedeti la noi pe site, va invitam sa ni le spuneti pe pagina noastra de Facebook. Si daca doriti sa va imbogatiti vocabularul, ca sa faceti cele mai bune texte argumentative pentru bac, va propunem si un articol despre ce inseamna introvertit si extravertit. Am ales acest exemplu pentru ca adesea, in literatura, personajele sunt introvertite, iar introspectia lor da nastere romanelor propriu-zise.

 

 

1 thought on “Utilitatea Scrierii unui Jurnal – Text Argumentativ pentru Bacalaureat

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!