Ce inseamna IDK?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna IDK? Deja ne-am obisnuit sa vedem o gramada de prescurtari din limba engleza pe care, vrand-nevrand, le adoptam si noi in limbajul de zi cu zi. Mai ales in cel scris, cand se pare ca fiecare secunda e pretioasa. Ca doar altfel nu ne-am chinui sa tot gasim modalitati de a scrie cat mai rapid si mai simplu ceea ce vrem, nu? In randurile ce urmeaza vom vorbi despre o alta astfel de abreviere din engleza, la mare moda in textul scris.

bookzone.ro

Ce inseamna IDK?

Ce inseamna IDK
Ce inseamna IDK

IDK este varianta scurta a unei propozitii pe care cu siguranta ati folosit-o si voi de multe ori la orele de engleza. Este vorba despre „I don t know”. In traducere, aceasta inseamna „Nu stiu”. Da, la asta se refera. Nimic mai putin, nimic mai mult. Nu e vrajeala, no cap. Acum, haideti sa luam si un exemplu practic. Daca va intreaba cineva intr-un DM pe Instagram sau pe TikTok ceva si voi nu stiti, ii scrieti simplu „IDK”.

Nu mai stati sa pierdeti vremea, spunandu-i „Nu stiu, imi pare rau”. Sau „Habar n-am”. Probabil de aceea e si populara utilizarea acestei abrevieri. Pentru ca bagand doar un „Idk”, persoana cu care voribiti intelege acelasi lucru, iar voi economisiti timp. Pentru ca, dupa cum v-am spus, parca toti incearca, atunci cand scriu mesaje, sa o faca pe graba, ca sigur trebuie sa ajunga pe undeva si sa nu intarzie.

bookzone.ro

O gluma cu IDK

Acum, daca ne permiteti, am vrea sa facem si o gluma. Avand in vedere definitia prescurtarii IDK, va puteti amuza si voi putin pe seama vreunui prieten care sa spunem ca v-ar intreba despre ea.

De exemplu, daca vine la voi sa va intrebe: „Fratele meu, ce inseamna IDK?”, voi puteti sa ii raspundeti simplu „Nu stiu”. Practic, i-ati dat raspunsul corect, pentru ca asta inseamna, de fapt. Insa cu siguranta acel prieten se va uita amagit la voi, crezand ca sunteti in aceeasi barca si ca niciunul din voi nu stie, de fapt, la ce se refera IDK. Depinde acum daca aveti prieteni cu simtul umorului sau nu. Daca n-aveti, ideal ar fi sa nu faceti glume din astea, ca cine stie cum se supara. Pe noi sa stiti ca ne puteti gasi si pe IG.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!