Ce inseamna sa iti faca cineva cheie in limbajul urban?

flanco.ro/

Un SHARE, bossule! Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Ce inseamna sa iti faca cineva cheie in limbajul urban? Stim si noi deja ca limba romana e plina de fel de fel de expresii care nu sunt fix ceea ce par la prima vedere. Astazi, in randurile urmatoare, vom discuta putin despre o expresie ce a prins avant din ce in ce mai mult in ultima vreme, desi, teoretic, e una veche, pe care multi baietasi de cartier si nu numai o folosesc de ani buni. Haideti sa aflam si noi despre ce este vorba, de fapt.

bookzone.ro

Ce inseamna sa iti faca cineva cheie in limbajul urban?

Ce inseamna sa iti faca cineva cheie in limbajul urban?
Ce inseamna sa iti faca cineva cheie in limbajul urban?

Inainte de toate, desi probabil ca e evident, trebuie sa va spunem ca expresia a-i face cuiva cheie nu are legatura cu… o cheie reala. Adica nu ne referim la actiunea de a merge intr-unul din locurile acelea unde se fac chei pe bune, chei reale pentru locuinte si asa mai departe. Daca vreti chei reale, de diverse feluri, puteti sa va uitati in acest magazin online. Aici discutam despre o expresie urbana. Una ce se foloseste mai degraba pe la colturile blocurilor sau „pe dupa blocurile gri, unde suntem noi, majoritatea”, asa cum spune un cantec pe care probabil ca multi dintrre voi il stiti. Si una cae, mai degraba e doar un fel de a spune.

Insa, ce inseamna sa iti faca cineva cheie in limbajul urban, de fapt? Pe scurt, este vorba de atragerea cuiva intr-un soi de capcana, pentru a-i face rau. Cand spui ca cineva ti-a facut cheie, te referi la faptul ca te-a atras intr-o capcana sau ca te-a fraierit, mai pe scurt. Haideti sa vedem si un exemplu, pentru a intelege putin mai bine.

bookzone.ro

Un potential scenariu

Sa spunem ca sunteti un tanar pe la vreo 20 si ceva de ani. In cartier la voi totul era bine. Totul pana intr-un punct in care ati ajuns sa va certati destul de urat cu un grup de alti tineri, care acum nu va suporta. Si nu doar ca nu va suporta, dar chiar isi doresc sa va faca rau. Insa voi sunteti destepti si stiti sa va feriti de ei. Stiti cine sunt, stiti cam cand ies pe afara. Si, de aceea, faceti in asa fel incat sa nu va intalniti fata in fata, ca sa nu degenereze lucrurile.

Intr-o zi oarecare insa, va treziti pe Insta ca v-a bagat in lista de Close Friends o fata tot din zona, care va stie si pe voi si pe respectivii baieti. Si evident ca vi se parre ciudat, dar va spuneti ca na, se mai intampla. Doar ca fata respectiva incepe sa se bage in seama cu voi cam mult. Si chiar ajunge sa va intrebe daca nu cumva ati vrea sa va vedeti la o cafea.

Si sa spunem ca va duceti, pentru ca si voua va place de rrespectiva fata. Doar ca, atunci cand sa ajungeti la localul respectiv, va asteapta grupul acela de tineri. Aia cu care nu va intelegeti si vi-o luati pe cocoasa, ca idee. Asta inseamna ca respectiva fata v-a facut cheie. Adica v-a fraierit, pusa de acei baieti, de fapt, sa veniti intr-un loc unde ei sa va astepte ca sa va dea o lectie.

Desigur, e doar un exemplu

Ce v-am spus noi mai sus e doar un exemplu. Unul pe care poate ca nici nu trebuie sa il luati in serios, neaparat. Insa am zis totusi sa va facem un micut scenariu, ca sa va puteti da seama mai exact ce inseamna sa iti faca cineva cheie in limbajul urban. Acum probabil ca ati inteles.

Daca mai aveti si alte expresii din acestea despre care nu stiti prea multe, ni le puteti lasa in sectiunea de comentarii. Daca stim sa le explicam, daca stim ce inseamna, o sa scriem si noi niste articole despre ele.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

error: Content is protected !!